Australian Open: Lacko priamo v hlavnej súťaži, Kližan šiesty pod čiarou

NETKY.SK • 5 December 2013, 18:22 • 2 min
Australian Open: Lacko priamo v hlavnej súťaži, Kližan šiesty pod čiarou

MELBOURNE - Lukáš Lacko je v súlade s očakávaniami jediným slovenským tenistom s právom štartu priamo v hlavnej súťaži dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára) na základe postavenia vo svetovom rebríčku ATP k 2. decembru. Lacko je 81. v hodnotení.

slovakia

left justify in out

Čiara je pod Američanom Jackom Sockom, 102. v renkingu pri uzávierke prihlášok. Prvým čakateľom je Japonec Go Soeda (103.). Tzv. chránený renking využili Američan Brian Baker (56.) a Estónec Jürgen Zopp (88.). Okrem 104 "akceptovaných" bude napokon štartovať aj 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov.

Martin Kližan (108.) je šiesty pod čiarou, takže má relatívne solídnu šancu napokon sa posunúť do "main draw" bez potreby zvládnuť kvalifikáciu. Nad ním okrem spomenutého Soedu sú Slovinec Blaž Kavčič, Francúz Michael Llodra, Čech Jan Hájek a Nemec Jan-Lennard Struff. Práve do kvalifikácie sa zo Slovákov určite zmestia Andrej Martin (128.), Norbert Gombos (198.) a s maximálnou pravdepodobnosťou Miloslav Mečíř ml. (223.). Pri prihláškach na kvalifikáciu bude relevantný rebríček k 17. decembru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies