Australian Open: Lacko prehral v 1. kole dvojhry s obhajcom Djokovičom

NETKY.SK • 13 Január 2014, 11:11 • 2 min
Australian Open: Lacko prehral v 1. kole dvojhry s obhajcom Djokovičom

MELBOURNE - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji Melbourne 13. januára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Napriek sympatickému výkonu prehral na centri v aréne Roda Lavera s trojnásobným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom v troch setoch 3:6, 6:7 (2) a 1:6. Bol to prvý vzájomný zápas oboch hráčov.roka Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Lacko začal proti nasadenej dvojke nebojácne a hneď v úvodnom geme sa dostal k dvom brejkbalom. "Nole" si však podržal servis, vo štvrtej hre prelomil podanie Lacka a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 4:1. Lacko nezložil zbrane a v ďalších minútach znížil na 3:4, no koncovka setu patrila Djokovičovi. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, ktorý bol jasne v réžii štvornásobného šampióna z Melbourne.

V treťom sete už Djokovič na dvorci dominoval, po rýchlom brejku odskočil Lackovi na 3:0 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Srb, ktorého v Austrálii ako hlavný tréner sprevádza legendárny Nemec Boris Becker, premenil za stavu 5:1 vďaka esu hneď prvý mečbal. Singlovým maximom Lacka na Australian Open zostáva 3. kolo z roku 2012, vlani skončil v 2. kole na rakete Djokovičovho krajana Janka Tipsareviča.

Najlepší slovenský singlista bol napriek prehre s Djokovičom so svojím výkonom spokojný. "V prvých dvoch setoch sme predvádzali výborný tenis. Škoda gemu za stavu 3:4, keď som si prehral podanie. V druhom sete som na príjme viackrát viedol 15:0 či 30:15, no v dôležitých momentoch ho podržalo podanie. Vždy keď potreboval, tak dobre zaservoval. Škoda dvoch returnov po lajne za stavu 6:5, ktoré mi tesne uleteli. Ak by padli do dvorca, mohol byť z toho setbal. V tajbrejku som spravil dve chyby a to ma stálo celý set. V treťom dejstve som začal mať problémy s chrbtom, menej agresívne som sa hýbal a servis mi lietal o 5 až 7 kilometrov pomalšie. Mal som obavy, aby to nebolo niečo vážne a tento set mal už rýchly priebeh," povedal Lacko v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Zverenec trénera Ladislava Simona nenastúpil proti Djokovičovi s nejakou konkrétnou taktikou. "Snažil som sa ho nenechať hrať, aby nediktoval celý zápas tempo. Usiloval som sa byť agresívny a využívať šance, ktoré sa mi naskytnú. Proti takému hráčovi ako je Djokovič sa ťažko niečo vymýšľa, lebo má odpoveď na všetky štýly. Škoda, že som hneď v úvodnom kole narazil na svetovú dvojku, no keď nie ste medzi nasadenými hráčmi, musíte počítať so všetkým. Na Australian Open dostávam v posledných rokoch prísne žreby a už v 1. kole alebo 2. kole musím hrať zo súpermi zo svetovej desiatky. Výnimkou bol iba rok 2012, keď som sa s Nadalom stretol až v 3. kole," dodal Lacko.

Dvojhra - 1. kolo:
Novak Djokovič (2-Srb.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 7:6 (2), 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies