Australian Open: Lacko hral dva sety dobre, potom sa ozval chrbát

NETKY.SK • 13 Január 2014, 15:38 • 2 min
Australian Open: Lacko hral dva sety dobre, potom sa ozval chrbát

MELBOURNE - Slovenský tenista Lukáš Lacko nespravil dieru do svetu a nezdolal trojnásobného obhajcu trofeje na Australian Open a svetovú dvojku Novaka Djokoviča. Proti možno najväčšiemu favoritovi turnaja podal v pondelok solídny výkon, hoci nezískal ani set a prehral 3:6, 6:7 (2), 1:6.

slovakia

left justify in out

"Najmä v druhom sete som hral dobre. Držalo ma podanie a za stavu 6:5 som pri jeho servise šiel do dvoch returnov po čiare, ktoré tesne nevyšli. On tam nestál a keby to padlo, mohol z toho byť aj setbal," opísal Lacko zrejme jediný moment v zápase, keď mal blízko k zisku setu. K svojmu podaniu v tomto stretnutí ešte rád poznamenal: "Servis von z dvorca je môj najlepší, keď mi ide. A dnes som výborne podával prvé dva sety. Škoda, že skvelý na podaní bol aj môj súper a returnovalo sa mi veľmi ťažko."

Hladký priebeh tretieho setu, keď Djokovič v Aréne Roda Lavera už naplno dominoval a za 23 minút ho vyhral 6:1, pripísal jeho slovenský súper sčasti na vrub svojím problémom s chrbtom. "Začal som cítiť chrbát, horšie som sa hýbal. Nastala strata koncentrácie a mierne obavy, aby sa niečo horšie nestalo. Zrazu mi všade chýbal polkrok, servis mi lietal o 5 - 7 km pomalšie, mal som obavy, aby to nebolo niečo vážnejšie. Tretí set bol aj preto taký rýchly," vyhodnotil Lacko.

Na otázku, či sa dá na Djokoviča, ktorý je v rebríčku o 94 miest vyššie ako on, vymyslieť úspešná herná taktika, Lacko odpovedal jednoznačne: "Proti takému kvalitnému hráčovi sa ťažko niečo konkrétne vymýšľa. On má odpoveď na všetky herné štýly." Slovenský daviscupový reprezentant si uvedomuje, že jeho smola na žreby v Melbourne nie je len dielom náhody. Prehry s Nadalom, Federerom, Djokovičom a Tipsarevičom v prvých dvoch kolách tohto veľkého turnaja majú svoj logický dôvod. "Je to daň za to, že na grandslamoch nebývam nasadený. Musel by som byť do tridsiateho miesta v rebríčku, aby som sa vyhol hráčom z prvej tridsiatky takto skoro. Je však pravda, že tie žreby boli veľmi prísne. Za päť rokov som na Australian Open štyrikrát prehral so svetovou dvojkou a raz s deviatkou. Škoda, lebo tento turnaj mám rád," poznamenal 26-ročný rodák z Piešťan.

Najbližšie čaká na Lacka challenger v nemeckom Heilbronne a na prelome januára a februára domáci daviscupový zápas proti Lotyšsku. To však za predpokladu, že jeho chrbát bude spolupracovať a nebude boľavý. "Je to rovnaké miesto ako minulý rok, niečo tam nie je v poriadku. Doma na Slovensku to budem riešiť so svojím fyzioterapeutom a lekárom. Teraz je ešte predčasné hovoriť o tom, či budem musieť vynechať Davis Cup alebo nejaké turnaje," odpovedal Lacko v konferenčnom hovore pre slovenské médiá z Melbourne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies