Australian Open: Lacko herne spokojný, rozdiel bol v servise a returne

NETKY.SK • 21 Január 2015, 11:35 • 2 min
Australian Open: Lacko herne spokojný, rozdiel bol v servise a returne

MELBOURNE - Slovenský tenista Lukáš Lacko v stredu v 2. kole grandslamových Australian Open v Melbourne kládol dôstojný odpor bulharskému favoritovi Grigorovi Dimitrovovi, napokon však podľahol desiatke "pavúka" 3:6, 7:6 (10), 3:6, 3:6.

slovakia

left justify in out

"Rozhodovali detaily, lámalo sa to na jednej - dvoch loptách. Herne to bolo dosť vyrovnané. Miestami sa mi darilo Dimitrova tlačiť viac ako on mňa. Rozdiel však bol v servise aj príjme, v tých bol súper štatisticky lepší. Bulhar o čosi kvalitnejšie podával a trafil viac returnov. Prejavilo sa to a on zaslúžene vyhral," uznal Lacko v konferenčnom telefonáte so slovenskými médiami. 

 

Dvadsaťsedemročný piešťanský rodák bol spokojný s tenisovým prejavom, zradila ho fyzická zložka výkonu: "Nie som sklamaný z mojej hry. Skôr z toho, že som po tom päťseťáku v 1. kole nebol stopercentne pripravený, cítil som zostatkovú únavu. Škoda, že som v pondelok nedokázal zvíťaziť v štyroch setoch a ušetriť si energiu. Dnes sa mi ku koncu druhého setu ozval pravý priťahovač. Dimitrov mi na začiatku tretieho setu utiekol a mňa ten úpon začal limitovať. Mal som s tým problémy už pred 1. kolom. Fyzioterapeuti mi to dali dokopy, ale teraz sa to vrátilo. Keď som sa po pauze pred tretím setom postavil, uvedomil som si, že bolesť začína udierať. Zrazu mi chýbal krok tam, krok tam... Mrzí ma to, lebo herne som na tom bol dobre," skonštatoval Lacko. 

 

Momentálne 99. hráča renkingu škrelo viacero nezužitkovaných príležitostí: "V prvom sete som sa dostal z 1:3 na 3:3 a mal som brejkbal, ale nepremenil som ho a Dimitrov ten svoj v ďalšom geme áno. V treťom sete som mal tri brejkbaly za stavu 3:5. Ak by som to dokázal využiť, ešte to mohlo byť zaujímavé. Vo štvrtom sete som opäť dal z 1:3 na 3:3 a potom z 0:40 na zhodu, ale nasledovali dve tesné lopty v môj neprospech. Bolo naozaj veľa momentov, v ktorých sa to lámalo." 

 

Zverenec Karola Becka pricestoval po siedmich grandslamových prehrách v 1. kole v rade, odnáša si teda aj pozitíva: "Bol to kvalitný zápas a môžem ho brať ako motiváciu do ďalších turnajov. S novým trénerom sme veľa pracovali najmä na forhende, aby som si z neho dokázal utvárať tlak. Dnes som Dimitrova často ničil práve tým forhendom, s čím som spokojný." Niekdajší 44. muž svetového rebríčka Lacko sa najbližšie predstaví začiatkom februára v Záhrebe, kde bol v sezóne 2012 vo finále. 

 

"Počas celého mesiaca som predvádzal dobrý tenis, bolo to však trochu aj o psychike. Potreboval som si viac veriť a mať aj kúsok šťastia. V Melbourne som dobre zvládol 1. kolo, škoda však žrebu. Šiesty raz za sebou som na Australian Open prehral s Top 10 hráčom. Vždy ich tu triafam, čo je frustrujúce," podotkol Lacko, ktorý s členmi Top 20 má štatistiku 1:31. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona