Australian Open: Lacko a päť Sloveniek nad čiarou hlavnej súťaže

NETKY.SK • 11 December 2013, 10:41 • 2 min
Australian Open: Lacko a päť Sloveniek nad čiarou hlavnej súťaže

MELBOURNE - Lukáš Lacko (81. v renkingu pri uzávierke prihlášok), resp. Dominika Cibulková (23.), Daniela Hantuchová (33.), Magdaléna Rybáriková (37.), Jana Čepelová (75.) a Karolína Schmiedlová (83.) majú zo slovenských tenistov právo zahrať si priamo v hlavnej súťaži dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open 13. - 26. januára 2014 v Melbourne na základe svojho postavenia vo svetovom rebríčku ATP a WTA k 2. decembru. Agentúra SITA o tom informovala už minulý týždeň. V stredu prostredníctvom tlačovej správy potvrdila základné údaje národná asociácia Tennis Australia (TA).

slovakia

left justify in out

Čiara u mužov je pod Japoncom Go Soedom, 103. v renkingu pri uzávierke prihlášok. Prvým čakateľom je Slovinec Blaž Kavčič (104.). Chýba len Srb Viktor Troicki, ktorý si odpykáva trest za prehrešok proti antidopingovým pravidlám. Tzv. chránený renking využili Američan Brian Baker (56.) a Estónec Jürgen Zopp (88.). Okrem 104 "akceptovaných" bude napokon štartovať aj 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov. 

Martin Kližan (108.) je momentálne piaty pod čiarou, takže má relatívne solídnu šancu napokon sa posunúť do "main draw" bez potreby zvládnuť kvalifikáciu. Nad ním okrem spomenutého Kavčiča sú Francúz Michael Llodra, Čech Jan Hájek a Nemec Jan-Lennard Struff. Práve do kvalifikácie sa zo Slovákov určite zmestia Andrej Martin (128.), Norbert Gombos (198.) a s maximálnou pravdepodobnosťou Miloslav Mečíř ml. (223.). Pri prihláškach na kvalifikáciu bude relevantný rebríček k 16. decembru. 

Z teoreticky oprávnených žien chýbajú medzi adeptkami Marion Bartoliová (ešte síce figuruje v systéme pre nasadzovanie, ale už uzavrela svoju kariéru a TA teraz avizovala, že Francúzka 1. januára ubudne z rebríčka) a Ruska Maria Kirilenková, ktoré pre zranenie ľavého kolena odstúpila koncom októbra z tzv. malých MS v bulharskej Sofii. Naopak, tzv. chránený renking využili Ruska Vera Zvonarevová, Češka Iveta Melzerová (za slobodna Benešová) a Taiwančanka Čchan Jüng-ťan. Čiara je pod Chorvátkou Petrou Martičovou, aktuálne 107. v počítačovom poradí. K 108 tenistkám pribudne 8 držiteliek voľnej karty a 12 kvalifikantiek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies