Australian Open: Kučová postúpila do 2. kola kvalifikácie dvojhry

NETKY.SK • 15 Január 2015, 08:19 • 2 min
Australian Open: Kučová postúpila do 2. kola kvalifikácie dvojhry

MELBOURNE - Slovenská tenistka Kristína Kučová zvíťazila vo štvrtkovom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára - 1. februára) nad Taiwančankou Čchan Jüng-ťan 6:4, 2:6, 6:4.

slovakia

left justify in out

V treťom sete klesla z 3:1 na 3:4, ale potom získala tri gemy v rade ona. V piatok bude mladšia zo sestier Kučových v 2. kole kvalifikácie čeliť Marine Zanevskej nasadenej ako štrnástej. Proti Ukrajinke má bilanciu 1:1, pokúsi sa o revanš za trojsetovú prehru z 1. kola kvalifikácie vlaňajšieho Wimbledonu. Úspech dosiahla v sezóne 2012 na antuke v belgickom Zwevegeme, na "harde" teda ešte spolu nehrali.

 

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka K. Kučová, 146. v renkingu WTA, má na Majors seniorský osobný rekord v podobe 2. kola Wimbledonu 2009. V "main draw" sa zatiaľ objavila len dva razy, naposledy práve na južnej pologuli už v sezóne 2010. Medzi juniorkami sa v roku 2007 radovala z titulu na newyorských US Open. 

 

Hlavné súťaže sa začnú v pondelok. Priamo v singlovej ženskej budú zo SR hrať Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Daniela Hantuchová a Karolína Schmiedlová. 

Výsledok štvrtkového stretnutia slovenskej tenistky v 1. kole trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára - 1. februára, celková dotácia 40 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion / kvalifikácia sa hrá 15. - 17. januára): 

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo: 
Kristína Kučová (SR) - Čchan Jüng-ťan (Taiw.) 6:4, 2:6, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies