Australian Open: Kristína Kučová jedinou Slovenkou v kvalifikácii

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:01 • 2 min
Australian Open: Kristína Kučová jedinou Slovenkou v kvalifikácii

MELBOURNE - Kristína Kučová je jedinou slovenskou tenistkou, ktorá si zahrá v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára).

slovakia

left justify in out

Hrdinka juniorskej súťaže na newyorských US Open 2007 sa na základe postavenia v renkingu WTA k 16. decembru - figuruje na 148. pozícii - v pohode zmestila nad čiaru kvalifikácie. "Cut" je pod Češkou Renatou Voráčovou, 209. vo svetovom rebríčku. Prvou náhradníčkou je Holanďanka Richel Hogenkampová pred Češkou Terezou Smitkovou a Thajčankou Noppawan Lertcheewakarnovou.

Priamo v hlavnej singlovej súťaži žien na AO 2014 si zo Sloveniek zahrajú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová a Karolína Schmiedlová. 

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka Kristína Kučová sa zatiaľ dva razy predstavila v "main draw" na úrovni veľkej štvorky. V roku 2009 sa hneď pri premiére prebojovala do 2. kola Wimbledonu, pred tromi rokmi sa lúčila v 1. kole AO. V grandslamovej kvalifikácii naposledy bola v sezóne 2012 práve v Melbourne a prehrala s Češkou Andreou Hlaváčkovou dvakrát 1:6. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies