Australian Open: Komentátora odvolali za gorilu v súvislosti s Venus

NETKY.SK • 20 Január 2017, 09:19 • 2 min
Australian Open: Komentátora odvolali za gorilu v súvislosti s Venus

MELBOURNE - Televízna stanica ESPN stiahla z vysielania počas melbournských grandslamových Australian Open komentátora Douga Adlera po znevažujúco interpretovateľnej poznámke na adresu americkej tenistky Venus Williamsovej.

slovakia

left justify in out

Keď upozorňoval na ofenzívny prístup niekdajšej jednotky svetového rebríčka počas jej stredajšieho duelu 2. kola so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou (6:3, 6:2), použil slovné spojenie znejúce "gorilia taktika", pričom však foneticky prichádzalo do úvahy aj podotknutie "guerillová taktika".

 

 

 

Do you find this comment offensive? Commentator says #VenusWilliams put the "gorilla" effect on her opponent.

Video uverejnené používateľom NEW ACCOUNT (SPREAD THE WORD) (@thejasminebrand_),



"Mimovoľne som zvolil nevhodné slovo," skonštatoval Adler a trval na verzii s guerillou. Mnohí diváci však počuli gorilu a prejavili rozhorčenie prostredníctvom sociálnych sietí. Vedenie ESPN pre The Associated Press uviedlo: "Doug Adler si mal počínať opatrnejšie pri výbere výrazov. Ospravedlnil sa a my ho po zvyšok turnaja nebudeme nasadzovať do služieb."

Rozruchu v súvislosti s médiami na AO sa pritom nevyhla ani Serena Williamsová, mladšia sestra Venus. Keď na tlačovej besede po jej štvrtkovom víťazstve 6:3, 6:4 nad Češkou Luciou Šafářovou takisto v 2. kole označil jeden z novinárov jej výkon za rozpačitý, ohradila sa a vyžiadala si odvolanie takéhoto tvrdenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies