Australian Open: Kližan postúpil do 2. kola, čaká ho Sousa

NETKY.SK • 19 Január 2015, 08:58 • 2 min
Australian Open: Kližan postúpil do 2. kola, čaká ho Sousa

MELBOURNE - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 1. kole si ako nasadená tridsaťdvojka poradil s Japoncom Tacumom Itom v troch setoch 7:6 (6), 6:2, 6:4. Jeho ďalším súperom bude Portugalčan Joao Sousa, s ktorým ma bilanciu 1:1, oba zápasy spolu odohrali v Davisovom pohári. V roku 2012 ho zdolal na harde v bratislavskom NTC v štyroch setoch.

slovakia

left justify in out

V úvodnom dejstve si Kližan s Itom držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch najlepší slovenský singlista. Na začiatku druhého setu si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. V treťom dejstve odskočil súperovi na 5:2 a víťazstvo už z rúk nepustil. Vlani postúpil Kližan z kvalifikácie až do 3. kola dvojhry, pričom v hlavnej súťaži vyradil delovo podávajúceho Američana Johna Isnera.

 

Kližan označil za kľúč k víťazstvu nad Itom úspešný tajbrejk prvého setu. "Bol to veľmi dôležitý moment, trochu zo mňa potom opadol stres. Začal som si viac veriť na všetky údery, na return i na servis. Bol som lepším i namotivovanejším hráčom, mal som stabilnejšie údery. On mi to občas nezmyselne zabil, no robil veľa chýb. Podal som veľmi koncentrovaný výkon a som spokojný, ako som to zvládol," povedal v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

 

Na zápas so Sousom sa teší a proti Portugalčanovi si verí. "So Sousom sme dobrí kamaráti. V Bratislave v Davis Cupe som ho zdolal 3:1 na sety a verím, že uspejem aj teraz. Je to nepríjemný hráč, za posledné dva roky sa veľmi zlepšil. Je to skôr antukový typ, no vyhral turnaj na harde v Kuala Lumpur. Je dobrý na oboch povrchoch, nie je to však betonár, čo môže byť mojou výhodou. Rýchly povrch v Melbourne mi sedí viac ako jemu, som rozohratý z turnajov v Brisbane a Sydney, kde sa hralo na takmer identickom podklade. Idem do toho, pretože je tam veľká šanca na ďalšie víťazstvo."
            
muži - dvojhra - 1. kolo:
Martin KLIŽAN (32-SR) - Tacuma Ito (Jap.) 7:6 (6), 6:2, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona