Australian Open: Kližan jediným Slovákom nad čiarou hlavnej súťaže dvojhry

NETKY.SK • 9 December 2015, 18:40 • 2 min
Australian Open: Kližan jediným Slovákom nad čiarou hlavnej súťaže dvojhry

MELBOURNE - Martin Kližan je jediným slovenským tenistom, ktorý sa na základe postavenia vo svetovom rebríčku ATP k 7. decembru zmestil pri uzávierke priamo do hlavnej súťaže dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji novej sezóny Australian Open v Melbourne (18. - 31. januára 2016).

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na jeho 43. priečku to vopred bolo jasné. Čiara je už pod 99. Holanďanom Thiemom de Bakkerom, keďže tzv. chránený renking si uplatnili hneď piati hráči: Američan Brian Baker, Francúz Julien Benneteau, Nemec Tommy Haas, Srb Janko Tipsarevič a Rus Dmitrij Tursunov. K 104 oprávneným pribudne 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov. Prvým čakateľom je Izraelčan Dudi Sela pred Srbom Filipom Krajinovičom a Britom Kylom Edmundom.

 

Zo SR sa do kvalifikácie nepochybne zmestia Lukáš Lacko, Norbert Gombos a Andrej Martin, možno k nim pribudne Jozef Kovalík. Uzávierka v tomto prípade bude o dva týždne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies