Australian Open: Karolína Schmiedlová prehrala v 2. kole s Muguruzovou

NETKY.SK • 16 Január 2014, 07:44 • 2 min
Australian Open: Karolína Schmiedlová prehrala v 2. kole s Muguruzovou

MELBOURNE - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s favorizovanou Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou za 67 minút dvakrát 3:6.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná Košičanka "Kajka" Schmiedlová, 81. vo svetovom rebríčku WTA, v extrémnej horúčave rýchlo mala manko 0:4 (na fiftíny 1:16). Vtedy síce dosiahla povzbudzujúci rebrejk z 15:40 z jej pohľadu, ale následne opäť stratila servis. Z 1:5 sa Slovenka ešte priblížila na 3:5, Muguruzová-Blancová však v pohode zvládla druhé podávanie na zisk tohto dejstva. Od skóre 40:0 zužitkovala druhý setbal. 

V druhej časti odskočila fedcupová reprezentantka SR Schmiedlová na 2:0, lenže súperka predviedla priebežný obrat na 4:2 vo svoj prospech. Finalistka súťaže junioriek z parížskeho Roland Garros 2012 Schmiedlová ešte upravila na 3:4, na príjme v ôsmej hre viedla 30:0 a mala aj dva jednotlivé brejkbaly, ale nedala - 3:5 a potom aj 3:6. 

"Teraz po zápase prevláda sklamanie. Viem, že určite dokážem zahrať aj lepšie. Dnes tam bolo z mojej strany veľa chýb a keď som sa doťahovala, tak som nevyužila veľké šance. V tomto veľkom teple sa hralo strašne ťažko. Pokúsim sa zobrať si ponaučenie. Nesmiem takto púšťať začiatky a musím sa viac koncentrovať na servis, ktorý mi nešiel. Ona kvalitne podávala, tlačila sa do lopty, je to veľmi dobrá hráčka," skonštatovala v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá Karolína Schmiedlová, ktorá ešte týždeň zostáva trénovať v Austrálii a potom bude hrať na turnaji WTA v thajskej Pattayi. 

Dvadsaťročná venezuelská rodáčka Muguruzovej-Blancovej figuruje na 38. priečke v renkingu po tom, ako sa minulý týždeň v tasmánskom Hobarte radovala zo svojho premiérového singlového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni. Španielka bude v 3. kole čeliť úspešnej zo súboja Christina McHalová (USA) - Caroline Wozniacka (Dán.-10). 

Staršia zo sestier Schmiedlových vlani na južnej pologuli hrala kvalifikáciu a hneď na jej úvod podľahla srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej. Medzičasom si zahrala v 2. kole "main draw" na Roland Garros aj US Open. Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Schmiedlová si odnáša 70 bodov do renkingu a prémiu 50 000 AUD. 

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) - Karolína Schmiedlová (SR) 6:3, 6:3 za 67 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona