Australian Open: Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry, čaká ju Muguruzová

NETKY.SK • 20 Január 2015, 07:01 • 2 min
Australian Open: Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry, čaká ju Muguruzová

MELBOURNE - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Semifinalistka z roku 2008 si v úvodnom kole poradila s Číňankou Saj Saj Čeng v dvoch setoch 6:4, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude nasadená dvadsaťštvorka Španielka Garbine Muguruzová Blancová, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 0:1, vlani s ňou prehrala v dvoch setoch na harde v kalifornskom Stanforde.

slovakia

left justify in out

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu so Saj Saj Čeng, keď hneď v úvodnom geme po úspešnom obhodení prelomila súperkino podanie. Číňanka síce následne kontrovala rebrejkom, no za stavu 2:2 jej Slovenka po víťaznom returne opäť zobrala servis a prvý set už dotiahla do víťazného konca. O osude druhého dejstva rozhodol brejk v deviatom geme. Hantuchová štartuje v Melbourne Parku už po pätnásty raz. Vlani postúpila na úvodnom podujatí veľkej štvorky do 3. kola, v ktorom prehrala so svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou.
      

Hantuchová mala po úspešnom vstupe do turnaja radosť. "Úvodné kolá na grandslamoch sú tie najťažšie. Som veľmi spokojná najmä s výkonom v prvom sete, výborne som sa na dvorci hýbala, hrala som agresívne a vychádzali mi aj returny. Snažila som sa chodiť na sieť, no nebolo to ľahké, pretože vietor bol veľmi nepríjemný a dosť sa točil. V druhom sete to bolo trochu komplikovanejšie, no som veľmi rada, ako som zvládla jeho záver. Veľmi sa teším z toho, že som postúpila ďalej v dvoch dejstvách. Na prvé kolo to nebolo zlé," povedala pre TASR bývalá svetová päťka.
      

Proti Muguruzovej Blancovej to vidí 50:5O. "Bude to veľmi ťažký zápas. Ona hrá agresívny tenis a bude favoritkou, ja však nemám čo stratiť. Myslím, že to bude vyrovnané. Ak predvediem to, na čom sme pracovali pred začiatkom sezóny a budem hrať agresívne, diváci uvidia dobrý duel," dodala Hantuchová, ktorá si veľmi pochvaľuje spoluprácu s trénerom Carlosom Rodriguezom - bývalým koučom úradujúcej šampiónky z Melbourne Na Li či Justine Heninovej. "Príprava bola naozaj fantastická, aj keď náročná, tri týždne sme makali v Číne. Veľmi si cením, ako mi Carlos dôveruje a že je v mojom tíme, je to obrovská podpora. Teším sa na novú sezónu, vážim si každý deň, ktorý môžem byť na kurte a zdravá."        
      
      
ženy - dvojhra - 1. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Saj Saj Čeng (Čína) 6:4, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies