Australian Open: Hantuchová po postupe do 2. kola: Rozhodli skúsenosti

NETKY.SK • 13 Január 2014, 09:25 • 2 min
Australian Open: Hantuchová po postupe do 2. kola: Rozhodli skúsenosti

MELBOURNE - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Semifinalistka z roku 2008 si v úvodnom kole ako nasadená tridsaťjednotka poradila s britskou kvalifikantkou Heather Watsonovou po trojsetovej bitke 7:5, 3:6 a 6:3. Jej ďalšou súperkou bude v noci na stredu SEČ Češka Karolína Plíšková, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0, vlani ju zdolala v troch setoch na turnaji v Dubaji.

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Watsonovou, keď po brejku v piatom geme si vybudovala náskok 4:2. Watsonová síce v ďalších minútach otočila na 5:4, no záver setu patril skúsenej Slovenke. V druhom dejstve Watsonová pridala na agresivite a vďaka brejku v ôsmom geme ho získala vo svoj prospech, v rozhodujúcom dejstve však mala navrch vďaka riskantnej hre navrch Hantuchová. Bývalá svetová päťka po rýchlom brejku odskočila súperke na 4:1. Watsonová síce následne znížila na 3:4, no Hantuchová v ôsmom geme opäť prelomila súperkin servis a postup do 2. kola spečatila pri vlastnom servise čistou hrou. Slovenská fedcupová reprezentantka si pripísala na konto prvý víťazný singlový zápas v novej sezóne, na turnajoch v Brisbane a Sydney skončila hneď v 1. kole.

Hantuchová bola po triumfe nad Watsonovou spokojná. "Nebolo ľahké nastúpiť v 1. kole proti kvalifikantke. Watsonová bola rozohratá na dvorcoch, ktoré sú oveľa rýchlejšie ako po iné roky. Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla vo výmenách, no našťastie som to zvládla. Prvé kolá na grandslamoch sú skôr o bojovnosti, ako o dobrej hre. Myslím si, že dnes rozhodla trpezlivosť a skúsenosti. V dôležitých momentoch som sa neunáhlila a donútila som ju k chybám z forhendu. Súperka ma ničím neprekvapila, dobre sa hýbala i servovala. Vedela som, čo na ňu hrať a že cesta k úspechu vedie cez jej forhend, čo sa aj potvrdilo," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Hantuchová, ktorá sa už teší na zápas s Karolínou Plíškovou. "Karolíne rýchle dvorce vyhovujú, dobre servuje a hrá agresívne. Dôležité je, aby som bola dobre na nohách."
      
Dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - Heather Watsonová (V. Brit.) 7:5, 3:6, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies