Australian Open: Halepová očakáva proti Cibulkovej náročný zápas

NETKY.SK • 20 Január 2014, 08:59 • 2 min
Australian Open: Halepová očakáva proti Cibulkovej náročný zápas

MELBOURNE - Rumunská tenistka Simona Halepová vlani bola hviezdou druhej vlny na hlavnom profesionálnom okruhu tenistiek, teraz je na druhý osemfinálový pokus vo svojom prvom grandslamovom štvrťfinále, v utorok na Australian Open v Melbourne vyzve Dominiku Cibulkovú.

slovakia

left justify in out

"Bude to náročný zápas. Už sme proti sebe hrali. Viem, že sa veľmi dobre pohybuje, vracia všetky loptičky. Musím byť pripravená veľa toho nabehať a predvádzať kvalitnú obranu, pretože ona je naozaj silná. Bude si to vyžadovať agresívny prístup. Chcem si tú premiéru vychutnať, cítiť radosť z pobytu na kurte," povedala Halepová na tlačovej besede po svojom pondelňajšom víťazstve 6:4, 2:6, 6:0 nad bývalou jednotkou svetového rebríčka Jelenou Jankovičovou. Srbku prekonala tretí raz v rade, má proti nej skóre 3:1, všetky konfrontácie boli trojsetové. 

"Na štarte tejto sezóny bolo mojím snom zahrať si počas nej aspoň štvrťfinále na úrovni veľkej štvorky. Som veľmi nadšená, že pri dnešnom napĺňaní tohto predsavzatia som zahrala fakt dobre. V treťom sete som predvádzala môj najlepší tenis," skonštatovala Halepová, ktorá je momentálne bez kouča: "Budem ho mať po tomto podujatí, zatiaľ som to odložila. Momentálne som na stanovovanie taktiky sama. S nikým ju nepreberám." 

Dvadsaťdvaročná Halepová figuruje na 11. priečke v renkingu, čo je o jedno miesto vyššie ako Cibulkovej doterajšie maximum. Rumunka je pred štvrťfinálovou fázou AO prepočtovo v Top 10, ešte to môže zmeniť Srbka Ana Ivanovičová. Virginiou Ruziciovou manažovaná Halepová vlani koncom apríla bola len na 65. poste v hodnotení. 

Rodáčka z Konstance zaostáva v bilancii zo vzájomných duelov s Cibulkovou 1:2, na tvrdom povrchu sa ešte nestretli. Rumunka bude túžiť po odplate za prehru 5:7, 6:7 (3), ktorú inkasovala vlani v marci v kalifornskom Indian Wells. Odvtedy nazbierala šesť trofejí. 

Laureátka titulu Proges roka 2013 Halepová je prvá Rumunka vo štvrťfinále na južnej pologuli od roku 1997, keď to zvládla Irina Spirleová. V osmičke na Majors celkovo z tejto krajiny nebola žiadna hráčka od sezóny 2009 - vtedy sa to podarilo Sorane Cirsteovej na parížskom Roland Garros. Úradujúca víťazka tzv. malých MS WTA v Sofii Halepová v prvých troch kolách pri rieke Yarra vyradila Poľku Katarzynu Piterovú, americkú reprezentantku Varvaru Lepčenkovú a Kazašku Zarinu Dijasovú. 

Dobyvateľka súťaže dievčat na RG 2008 a niekdajšia líderka juniorského počítačového poradia ITF Halepová v minulosti podstúpila chirurgické zmenšenie prsníkov, ktoré jej prekážali pri hre. Teraz k tomu na vyzvanie uviedla: "Som rada, že som sa pre ten zákrok rozhodla. Ak by som to znova mala urobiť v záujme tenisu, neváhala by som. Bola to správna voľba." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies