Australian Open: Federer pustil set, Nadal dva, Šarapovová ďalej cez mečbaly

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:05 • 2 min
Australian Open: Federer pustil set, Nadal dva, Šarapovová ďalej cez mečbaly

MELBOURNE - Streda napokon bola na grandslamových Australian Open bez výraznejšieho prekvapenia, viacero sa ich však na rýchlych melbournských tenisových dvorcoch v 2. kole dvojhry črtalo, k jednej senzácii opakovane chýbal iba fiftín.

slovakia

left justify in out

Švajčiar Roger Federer odolal záhadnej bolesti malíčka pravej ruky a dostal sa cez Taliana Simoneho Bolelliho, ktorý získal prvý set, nie viac. Španiela Rafaela Nadala potrápilo brucho, proti americkému kvalifikantovi Timovi Smyczekovi zvládol manko 1:2. Ruska Maria Šarapovová v derby s kvalifikantkou Alexandrou Panovovou odvrátila dva mečbaly. 

 

Z ďalších členov Top 10 sa v pohode dostali medzi najlepších 32 Brit Andy Murray, Čech Tomáš Berdych, Rumunka Simona Halepová a Kanaďanka Eugenie Bouchardová. 

 

Hostitelia majú v 3. kole Nicka Kyrgiosa, Bernarda Tomica aj Sama Grotha, jeden z posledných dvoch menovaných určite pôjde do osemfinále. Postúpil aj srbský navrátilec po kontroverznom dopingovom treste Viktor Troicki a charizmatický cyperský miláčik publika Marcos Baghdatis. Malek Jaziri je prvým Tunisanom takto ďaleko na Majors v tzv. otvorenej ére. 

 

Až vo štvrtok sa v 2. kole dvojhry predstavia srbský líder svetového rebríčka Novak Djokovič, švajčiarsky obhajca trofeje Stan Wawrinka a americké sestry Serena a Venus Williamsové, ktoré sa odhlásili zo štvorhry. Na 2. kolo singlovej súťaže nastúpia aj Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová po tom, ako v stredu v rovnakej fáze neuspeli Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková ani Karolína Schmiedlová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona