Australian Open: Erraniová a Vinciová obhájili titul i post jednotiek

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:36 • 2 min
Australian Open: Erraniová a Vinciová obhájili titul i post jednotiek

MELBOURNE - Talianske tenistky Sara Erraniová a Roberta Vinciová obhájili titul vo štvorhre žien na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne a zároveň si udržali post deblových svetových jednotiek.

slovakia

left justify in out

Po veľkej dráme zdolali v piatkovom finále Rusky Jekaterinu Makarovovú a Jelenu Vesninovú 6:4, 3:6 a 7:5. Erraniová s Vinciovou získali štvrtý spoločný grandslamový titul. V roku 2012 triumfovali na Roland Garros a US Open a vlani v Austrálii. Ak by vo finále prehrali, Vesninová by sa posunula na post svetovej jednotky vo štvorhre a Makarovová by bola dvojkou.

V prvom sete finále síce získali prvý gem čistou hrou Rusky, ale potom vyhrali päť gemov v rade Talianky. Vesninovej s Makarovovou sa podarilo ešte znížiť na 4:5, ale talianska dvojica pri vlastnom podaní premenila druhý setbal. V druhom dejstve pre zmenu ušli Rusky na 3:0 a napriek jednému stratenému gemu pri vlastnom servise napokon náskok udržali. V treťom sete viedli Vesninová s Makarovovou už 5:2 a podávali na víťazstvo v zápase. Nedostali sa však k žiadnemu mečbalu, prehrali päť gemov za sebou, trikrát pri výhode servisu. Erraniová s Vinciovou potom premenili po 126 minútach druhý mečbal. 

Výsledok piatkového stretnutia finále štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) 
Štvorhra žien - finále: 
Sara Erraniová, Roberta Vinciová (Tal.-1) - Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (Rus.-3) 6:4, 3:6, 7:5 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies