Australian Open: Djokovič začal triumfom nad Lackom spoluprácu s Beckerom

NETKY.SK • 13 Január 2014, 15:44 • 2 min
Australian Open: Djokovič začal triumfom nad Lackom spoluprácu s Beckerom

MELBOURNE - Srbský tenista Novak Djokovič sa po víťaznom vstupe do dvojhry mužov na Australian Open vyjadril aj na adresu svojho zdolaného súpera Lukáša Lacka. Svetový hráč číslo 2 a trojnásobný obhajca víťaznej trofeje z Melbourne Parku uštedril svojmu slovenského rivalovi prehru 3:6, 6:7 (2), 1:6. Hráči strávili na dvorci necelé dve hodiny.

slovakia

left justify in out

"Klobúk dolu pred ním ako zahral najmä v druhom sete. Predviedol veľmi solídny výkon zo základnej čary. Ja som bol v niektorých fázach príliš pasívny, hľadal som to správne nastavenie na zápas. Našťastie, v tajbrejku druhého setu som ho našiel a potom už išlo všetko ľahšie," komentoval Djokovič na tlačovej besede po zápase. Srbský favorit vyzdvihol aj vysokú percentuálnu úspešnosť svojho podania. Popri desiatich esách nedal ani jednu dvojchybu. "Získal som vďaka prvému podaniu pomerne dosť ľahkých bodov. To mi dodáva sebavedomie do ďalších duelov. Fyzicky sa cítim výborne a herne sa ešte chcem zlepšovať. Dnes to ešte nebol môj najlepší výkon," poznamenal Djokovič.

V Srbovej lóži prvý raz počas súťažného zápasu sedel Boris Becker. Nemecká legenda sa stala na sklonku minulého roka hlavným trénerom Djokoviča, keď na tomto mieste vystriedala slovenského odborníka Mariána Vajdu. "Počas exhibičného turnaja v Abú Zabí v SAE ma už Boris sprevádzal, ale na turnaji bol pri mne v zápase prvýkrát. Posledné štyri týždne sme tvrdo pracovali a ja verím, že sa to odrazí len pozitívne na mojich výsledkoch tak, ako sa to ukázalo aj neraz v minulosti. Boris má dobré postrehy k mojej hre, ale aj tenisu celkovo. Verím, že jeho prítomnosť bude mať pre mňa do budúcnosti význam," vyhlásil Djokovič.

Na otázku akreditovaných médiá na Australian Open, či sa spolu s Beckerom rozprávajú po nemecky alebo anglicky, Djokovič odpovedal: "Napoly anglicky a napoly nemecky. Samozrejme, ak ide o niečo dôležité, prechádzame obaja do angličtiny, lebo moja nemčina ešte nemá potrebnú vyššiu úroveň. Verím však, že čoskoro už bude mať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies