Australian Open: Djokovič urobil až 100 nevynútených chýb, napriek tomu postúpil

NETKY.SK • 24 Január 2016, 12:30 • 2 min
Australian Open: Djokovič urobil až 100 nevynútených chýb, napriek tomu postúpil

MELBOURNE – Obhajca titulu Novak Djokovič sa natrápil s Francúzom Gillesom Simonom, ale napokon postúpil do štvrťfinále Australian Open.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný päťnásobný šampión Djokovič v zápase urobil až neuveriteľných 100 nevynútených chýb, nakoniec sa však radoval z víťazstva 3-2 na sety. Srb postúpil do štvrťfinále grandslamu už 27-krát po sebe.

Vo štvrťfinále na neho čaká Japonec Kei Nišikori, ktorý porazil Jo-Wilfrieda Tsongu hladko v troch setoch 6-4 6-2 6-4. Dvadsaťšesťročný Nishikori ešte nikdy nepostúpil do semifinále AO a zdá sa, že ani tento rok tomu nebude inak. Djokovič vedie vo vzájomných zápasoch nad Japoncom 5-2.

 



Šťastný z postupu

"Keď hráte proti hráčovi ako Gilles, tak môžete očakávať veľa dlhých výmien," povedal po zápase Djokovič. "Urobil som dnes veľa nevynútených chýb, ale on bojoval a hral dobre. Fyzicky to bolo veľmi náročné a ja som len rád, že som sa cez neho dostal ďalej."

V prvom sete dokázal Djokovič dvakrát prelomiť súperove podanie a vyhral ho 6-3. V druhom sete však úradujúci šampión nepremenil ani jeden z 11 brejkbalov a nakoniec prehral v tajbrejku 1-7.

V treťom sete Djokovič opäť dokázal dvakrát preraziť súperove podanie, ale jeho výkon nebol optimálny. Nakoniec set dotiahol do víťazného konca v pomere 6-4. Štvrtá sada sa niesla vo veľmi vyrovnanom duchu až do stavu 4-4, keď následne Srb stratil svoje podanie a Simon nakoniec dopodával na víťazstvo 6-4 a išlo sa do rozhodujúceho piateho setu.

 

V rozhodujúcom sete už Djokovič jasne dominoval, aj keď si to v závere skomplikoval stratou podania, ale nakoniec vyhral 6-3 a postúpil do štvrťfinále.

 

Na rekord to nestačilo


Djokovič vyprodukoval v zápase okrúhlych 100 nevynútených chýb, ale na rekord to nestačilo. Držiteľom tohto nelichotivého prvenstva je Rus Jevgenij Kafelnikov, ktorý v roku 2000 v zápase French Open urobil až 112 nevynútených chýb proti Fernandovi Vicentemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona