Australian Open: Djokovič je v osemfinále, set mu nevzal ani Istomin

NETKY.SK • 17 Január 2014, 15:40 • 2 min
Australian Open: Djokovič je v osemfinále, set mu nevzal ani Istomin

MELBOURNE - Srbský tenista Novak Djokovič podľa predpokladov postúpil do osemfinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku). Štvornásobný šampión z Melbourne a svetový hráč číslo 2 Djokovič zdolal Uzbeka Denisa Istomina 6:3, 6:3, 7:5.

slovakia

left justify in out

Víťaz nestratil set ani v treťom zápase na Australian Open. V osemfinále, ktoré bude pre neho devätnástym na grandslamovom turnaji v rade, sa proti nemu postaví Talian Fabio Fognini, nasadená pätnástka turnaja.

Djokovič momentálne ťahá sériu 27 víťazných zápasov od septembrového finále US Open, kde nestačil na Rafaela Nadala. Na Australian Open šampión ostatných troch ročníkov neprehral od štvrťfinále v roku 2010, keď ho zdolal Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Svoju skvelú bilanciu na úvodnom grandslame sezóny vylepšil na 42 víťazstiev - 5 prehier.

Dvadsaťšesťročný belehradský rodák Djokovič sa môže stať prvým hráčom v otvorenej tenisovej ére od roku 1968, ktorý získa na Australian Open päť turnajových titulov. Tiež môže byť druhým šampiónom v celej histórii turnaja, ktorý sa bude tešiť štyri razy po sebe. V rokoch 1963 - 1967 sa to päťkrát bez prestávky podarilo Austrálčanovi Royovi Emersonovi.

Djokovič, ktorý hrá v Melbourne prvý raz pod vedením nového hlavného kouča, Nemca Borisa Beckera, prestrieľal Istomina vo víťazných úderoch 31:14 a využil päť z ôsmich brejkových príležitostí. Súperovi poskytol takú možnosť iba raz, a ten ju za stavu 4:5 v treťom sete využil. Bolo to však len predĺženie zápasu o pár minút. Djokovič si vzal svoje podanie späť a pri svojom servise vzápätí po necelých dvoch hodinách premenil druhý mečbal.

"Som rád, že som to zvládol v troch setoch. Ten tretí bol dosť vyrovnaný a ak by sme museli do štvrtého, bolo by to možno zložitejšie. Fabio Fognini, môj ďalší súper, je môj dobrý kamarát, ale aj dobrý tenista. Beriem to tak, že z kola na kolo ma čakajú iba náročnejší súperi a on bude jedným z nich,"

Dvojhra mužov - 3. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-2) - Denis Istomin (Uzb.) 6:3, 6:3, 7:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies