Australian Open: Del Potro sa šokujúco lúči už v 2. kole

NETKY.SK • 16 Január 2014, 16:39 • 2 min
Australian Open: Del Potro sa šokujúco lúči už v 2. kole

MELBOURNE - Svetová jednotka Rafael Nadal, štvorka Andy Murray aj štvornásobný šampión Roger Federer vo štvrtok bezpečne postúpili do 3. kola na tenisovom Australian Open v Melbourne. Napriek tomu sa v tejto skorej fáze súťaže lúčil jeden grandslamový šampión.

slovakia

left justify in out

Argentínčan Juan Martín Del Potro, víťaz US Open 2009 a svetový hráč číslo 5, nestačil na Španiel Roberta Bautistu-Aguta a podľahol mu v piatich setoch 6:4, 3:6, 7:5, 4:6, 5:7. Stretnutie trvalo 233 minút a skončilo sa o pol druhej v noci austrálskeho času. Ide zatiaľ o najväčšie prekvapenie Medzinárodných otvorených majstrovstiev Austrálie v tenise v tomto roku. Bautista-Agut sa na svojom šiestom grandslamovom turnaji v hlavnej súťaži v kariére prebojoval premiérovo do 3. kola. Tam na neho čaká Francúz Benoit Paire.

Španielsky víťaz, ktorý sa nachádza v rebríčku o 57 priečok nižšie ako argentínsky favorit, zahral 72 víťazných úderov a celkovo päťkrát zobral servis svojmu známejšiemu súperovi. Najlepším výsledkom Del Potra v Melbourne zostáva štvrťfinále z rokov 2009 a 2012. Jeho skorá prehra v Melbourne je o to nečakanejšia, že pred pár dňami suverénne ovládol prípravné podujatie v Sydney, kde vo finále zdolal Austrálčana Bernarda Tomica 6:3, 6:1 a získal svoj osemnásty titul vo dvojhre na hlavnom okruhu ATP.

"Môj súper zahral výborne. Súkal víťazné údery z forhendu aj bekhendu, v zlomových chvíľach dobre zaservoval. Bol som blízko, ale ak máte proti sebe tenistu, ktorý hrá konštantne dobre počas štvorhodinového zápasu, môžete aj prehrať. Nič sa nedeje. Sezóna je ešte len na začiatku a po prvom neúspechu prepadať skepse by bolo zbytočné,“ komentoval 25-ročný Del Potro na tlačovej konferencii po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona