Australian Open: Čilič aj Kyrgios skončili už v 2. kole

NETKY.SK • 18 Január 2017, 15:55 • 2 min
Australian Open: Čilič aj Kyrgios skončili už v 2. kole

MELBOURNE - Chorvátsky grandslamový šampión Marin Čilič aj nádej hostiteľov Nick Kyrgios skončili už v 2. kole dvojhry na melbournskom tenisovom podujatí Australian Open.

slovakia

left justify in out

Víťaz rovnako významných newyorských US Open 2014 Čilič v stredu prehral 6:3, 5:7, 3:6, 3:6 s Britom Danielom Evansom, ktorý si minulú sobotu zahral vo finále prípravného podujatia v Sydney a forma mu pretrváva. Rebel Kyrgios nevyužil proti Talianovi Andreasovi Seppimu dvojsetový náskok ani jeden mečbal na returne, podľahol mu 6:1, 7:6 (1), 4:6, 2:6, 8:10.

Siedmy tenista "pavúka" Čilič, ktorý začiatkom mesiaca prehral v Chennai s Jozefom Kovalíkom, mal ťažkosti už v pondelok: poľského rekonvalescenta Jerzyho Janowicza zdolal z manka 0:2 na sety.

"Spočiatku ma trochu vykoľajovalo, ako tvrdo súper tlčie do loptičky. Musel som sa teda najprv nejako dostať do zápasu, pretrvať, zaťať sa od začiatku druhého setu. Potešilo ma, ako sa mi darilo ku koncu duelu," citoval Evansa portál Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Kyrgios nasadený ako štrnásty nepremenil za stavu 4:4 v rozhodujúcom sete tri brejkbaly v rade. V dvanástom geme sa na príjme priebežne vyhol vyradeniu aj zásluhou mimoriadne odvážneho prístupu, v šestnástej hre nezužitkoval mečbal. Následne prišiel o servis (dvojchybou) a Seppi už neváhal. Kuriozitou je, že Austrálčan predvlani v miestnom osemfinále prekonal Taliana takisto v "maratóne", pričom vtedy on predviedol obrat z 0:2 a v rámci toho odvrátil mečbal.

"Veru, naposledy som ja takto viedol a prehral som. Aj pod vplyvom tejto skúsenosti som si v protichodnej situácii prízvukoval, že nesmiem prestať bojovať. Netuším, možno bolo súdené, že to takto má dopadnúť...", vyhlásil Seppi, ktorý eliminoval bezprostrednú hrozbu vyradenia brutálnym forhendom popri čiare a neskôr uviedol: "Takýchto úderov som na tréningoch pokazil stovky, ale dnes mi to vyšlo."

Kyrgios videl aj svetlé stránky: "Samozrejme, že som sklamaný, ale treba uznať, že to bol riadne zábavný súboj. Andreas je skvelý chalan a zaslúžil si to. Nezabijem sa. Mohlo to dnes dopadnúť aj v môj prospech, niekto musel prehrať," pripomenul Kyrgios, ktorý roztlieskal publikum úderom pomedzi nohy v kľúčovom geme (prijímal vtedy proti prehre), pričom predmetnú výmenu získal, ale priebežne vyvolal aj bučanie: "Pochopiteľne, nebolo práve najpríjemnejšie počuť čosi také. Vinou kolena som nemal pred týmto turnajom práve najlepšiu prípravu." Austrálčan predznamenal, že pre háklivú nohu možno nenastúpi na štvorhru.

Dvadsaťšesťročný Evans (51.) sa v 3. kole, svojom štvrtom na Majors, stretne s domácim Bernardom Tomicom. Tridsaťdvaročný bývalý 18. muž počítačového poradia Seppi (89.) bude v piatok čeliť Belgičanovi Stevovi Darcisovi.

Dvojhra mužov - 2. kolo:


Daniel Evans (V. Brit.) - Marin Čilič (Chor.-7) 3:6, 7:5, 6:3, 6:3
Andreas Seppi (Tal.) - Nick Kyrgios (Aus.-14) 1:6, 6:7 (1), 6:4, 6:2, 10:8



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona