Australian Open: Cibulková v online prepočte na novom maxime

NETKY.SK • 17 Január 2017, 14:09 • 2 min
Australian Open: Cibulková v online prepočte na novom maxime

MELBOURNE - Všetko zlé je na niečo dobré - slovenská tenistka Dominika Cibulková sa o tom renkingovo presviedča na melbournských grandslamových Australian Open. Vlani sa na tomto turnaji lúčila v 1. kole, už v utorok si teda postupom do 2. kola aktuálnej edície (7:5, 6:2 proti Češke Denise Allertovej) začala lepšiť bodové konto a rozpútala útok na nové kariérne maximum. Momentálne figuruje v nezáväznom online prepočte na 4. pozícii - o jednu nad doterajším oficiálnym maximom.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, do 30. januára, keď Tenisová asociácia žien (WTA) najbližšie vydá poradie singlistiek, sa vzhľadom na obrovské bodové porcie z južnej pologule môže situácia výrazne zmeniť. Už teraz je však isté, že pred 27-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú sa aj v prípade jej štvrtkového nezdaru proti Taiwančanke Chsieh Su-wej môže dostať v metropole Viktórie maximálne päť konkurentiek. Aj to len čisto teoreticky, lebo v záverečnom štádiu podujatia by sa navzájom "vybíjali".

Zverenkyňa Mateja Liptáka matematicky má do konca budúceho týždňa na dosah druhú priečku. Cibulková je k 16. januáru šiesta v hodnotení. Národný rekord v podobe Top 5 drží spoločne s Danielou Hantuchovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona