Australian Open: Cibulková si žije sen, ktorý sa stal skutočnosťou

NETKY.SK • 23 Január 2014, 11:23 • 2 min
Australian Open: Cibulková si žije sen, ktorý sa stal skutočnosťou

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa počas štvrtkového semifinále na Australian Open v Malbourne vôbec nezaoberala chabým výkonom Poľky Agnieszky Radwanskej, ktorú prevalcovala 6:1, 6:2 a postúpila do svojho premiérového grandslamového finále.

slovakia

left justify in out

"Súperku som neriešila. Ak po zápase povedala, že sa cítila byť na dvorci pomalá, potom možno preto, lebo ja som ju tlačila od prvej - druhej lopty, nedala som jej ani na sekundu dýchať. Dnes som ju prevýšila vo všetkých smeroch. Hrala som výborne a splnila som, čo som mala. Bola som agresívna, napriek pár chybám som si stále išla to svoje. Menila som údery, často som ju nimi prekvapovala. Prežívala som to stopercentne v pohode a koncentrovaná," povedala Dominika Cibulková v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá a dodala: "Sú to životné momenty, je to strašne silné a naplno si to asi uvedomím až po turnaji." 

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka viedla 6:1, 4:0, keď sa favorizovaná Poľka vyštverala na 2:4 a mala náskok 30:15 na príjme. "Nebolo ľahké ukončiť to, človek si proti nej musí uhrať tie loptičky. Ona to od skóre 4:0 párkrát riskla, zrazu to bolo už len 4:2. Nebolo mi vtedy všetko jedno. Trochu mnou začali lomcovať emócie, ale nedala som nič najavo. Znova som sa do toho oprela, hoci som sa v tej chvíli necítila práve super. Bolo veľmi dôležité, že som si napokon udržala ten servis na 5:2. Uhrala som si to cez ´mravčenie´, som na seba veľmi hrdá, ako som to zvládla. Celkovo sa nemôžem nepochváliť. Zdolať Agnieszku 6:1, 6:2 na grandslamovom turnaji - neviem, či môžem byť spokojnejšia. Štatistika 1:5 ma nestrašila. Ani na chvíľu som nemala v hlave tú vlaňajšiu prehru zo Sydney. Držala som si v nej iba to víťazstvo z finále v Stanforde, aby som mala na pamäti, že ju môžem poraziť." 

Cibulková, dosiaľ na Majors najviac semifinalistka Roland Garros 2009, má proti svojej finálovej súperke Na Li z Číny bilanciu 0:4. "Dnes si trošku chcem užiť sen, ktorý sa stal skutočnosťou. Ja si ho žijem a je to naozaj nádherné. Zajtra sa pripravím na to finále. Dôležité budú dve veci: aby som 100-percentne verila tomu, že naozaj môžem vyhrať, a mala som radosť z tenisu ako v doterajších zápasoch. Chcem si to preniesť aj do finále," podotkla Cibulková. 

Niekdajšia dvanástka renkingu WTA Cibulková, ktorá má šancu na 11. post k 27. januáru, sa zmienila aj o svojom zázemí: "Bola by som veľmi rada, ak by na finále pricestovali moji rodičia, ale z poverčivosti asi neprídu, ešte uvidíme... Tréner Matej Lipták sedí v lóži trochu mimo, lebo nemá rád, keď mu do sledovania zápasu niekto hovorí. Radšej to prežíva sám. Po víťazstve bola za nami v šatni jedna z mojich najlepších kamarátok Marion Bartoliová, vystískala ma, aj si trochu poplakala. Dala mi nejaké drobné rady, ale inak je všetko na mojom koučovi a tíme." 

Prvá Slovenka vo vrcholnom finále sa nechce rozptyľovať, radšej na diaľku nesleduje domáce médiá: "Počula som však, že je z toho veľký boom, mega a bomba. Veľmi ma to teší, ale snažím sa neregistrovať to. Chcem si to užiť až po príchode domov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies