Australian Open: Cibulková si môže zlepšiť renkingový rekord - zaujímavosti

NETKY.SK • 22 Január 2014, 14:45 • 2 min
Australian Open: Cibulková si môže zlepšiť renkingový rekord - zaujímavosti

MELBOURNE - Štatistické a faktografické zaujímavosti pred štvrtkovými semifinále dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne:

slovakia

left justify in out

- Dominika Cibulková postúpila do svojho druhého grandslamového semifinále po parížskom Roland Garros 2009, ide o najdlhšiu odmlku od prienikov Francúzky Mary Pierceovej do rovnakej fázy RG 2000 a 2005.

- Cibulková sa môže stať prvou Slovenkou s grandslamovým finále vo dvojhre na konte. Zo SR si v singlovom finále dosiaľ zahral iba Miloslav Mečíř (US Open 1986 a Australian Open 1989 - zhodne prehral s Čechom Ivanom Lendlom).

- Cibulková tretí raz v hlavnej súťaži dvojhry na niektorom z turnajov získala tri sety "kanárom", teda 6:0. Predtým sa jej to podarilo na Australian Open 2009 a v Barcelone 2012.

- Cibulková má na AO štatistiku 10:0 v zápasoch, v ktorých získala prvý set. V doterajších šiestich súbojoch so svojou semifinálovou súperkou, Poľkou Agnieszkou Radwanskou (1:5), si ani raz nepripísala otváraciu časť.

- Cibulková strávila na dvorci najmenej času zo semifinalistiek - 6:45 h (Číňanka Na Li 7:04 h, Kanaďanka Eugenie Bouchardová 8:49 h a Radwanská 9:09 h).

- Cibulková aj Bouchardová sa prostredníctvom prípadného celkového triumfu zhodne môžu posunúť na 11. miesto vo svetovom rebríčku WTA. Pre Slovenku by to bolo zlepšenie osobného rekordu o jednu priečku.

- Na Li v 3. kole odvrátila mečbal Češky Lucie Šafářovej. Na AO v tzv. otvorenej ére zatiaľ tri tenistky získali dovedna 4 tituly po odvrátení mečbalu, bez výnimky išlo o Američanky (Monica Selešová 1991, Jennifer Capriatiová 2002 a Serena Williamsová 2003 a 2005).

- Miestna finalistka 2011 a 2013 Na Li má 31 rokov. Jedinou tridsiatničkou, ktorá v Open Ere získala trofej na AO, je od roku 1973 domáca Margaret Courtová.

- Bouchardová je prvou hráčkou od sezóny 1991 (Španielka Arantxa Sánchezová-Vicariová), ktorá sa na AO prebojovala do semifinále hneď pri svojom debute v hlavnej súťaži.

- V semifinále sú dve hráčky mimo Top 20 - Cibulková a Bouchardová. Na úrovni veľkej štvorky sa to stalo prvý raz od newyorských US Open 2011 (S. Williamsová a Nemka Angelique Kerberová).

- V semifinále nie je žiadna z prvých troch nasadených (S. Williamsová, Bieloruska Viktoria Azarenková a Ruska Maria Šarapovová). Na AO sa to naposledy stalo v sezóne 1997.

- Tri semifinalistky - Radwanská, Cibulková a Bouchardová - ešte nemajú na konte grandslamový titul. Poslednou novou šampiónkou na Majors celkovo bola vlani na Wimbledone Francúzka Marion Bartoliová, na AO predvlani Azarenková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies