Australian Open: Cibulková postúpila do 2. kola: Dokázala som sa presadiť mojimi zbraňami

NETKY.SK • 17 Január 2017, 06:57 • 2 min
Australian Open: Cibulková postúpila do 2. kola: Dokázala som sa presadiť mojimi zbraňami

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka z roku 2014 si v úvodnom kole ako nasadená šestka poradila s Češkou Denisou Allertovou 7:5, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude Taiwančanka Su-Wei Hsieh, ktorú pred tromi rokmi zdolala na harde v Kuala Lumpur hladko v dvoch setoch.

slovakia

left justify in out

Cibulková v úvodnom geme duelu s Allertovou odvrátila dva brejkbaly. Za stavu 1:1 požiadala o medical time out a nechala si ošetriť pľuzgier na ruke. Za stavu 3:2 po víťaznom forhendovom returne a následnej dvojchybe Allertovej prelomila podanie Češky, v ďalšej hre odvrátila tri brejkbaly a vybudovala si náskok 5:2. Allertová síce v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Cibulkovej.

 

Allertová sa snažila hrať loptičky tesne po odskoku a predviedla niekoľko bekhendových winnerov, no pri dlhších výmenách robila príliš veľa nevynútených chýb. V druhom sete sa po rýchlom brejku síce ujala vedenia 2:1, Cibulková však potom získala päť gemov za sebou. Za stavu 5:2 premenila po úspešnom zásahu na sieti v poradí štvrtý mečbal. Slovenská jednotka tak nedopustila, aby sa v Melbourne zopakoval vlaňajšok, keď skončila hneď v 1. kole na rakete Francúzky Kristiny Mladenovicovej.

 

Cibulková bola po úspešnom vstupe do turnaja spokojná. "Allertovú som nepoznala, no očakávala som ťažký zápas. Súperka išla do každej loptičky, v kľúčových momentoch som sa však dokázala presadiť mojimi zbraňami. Mám za sebou výbornú prípravu a nie nadarmo sa hovorí, že čím ťažšie je to na tréningu, o to ľahšie to ide potom na kurte. Dnes som sa cítila na dvorci fajn, hoci bolo strašne horúco a loptičky lietali rýchlejšie. Niekedy zápas až priveľmi prežívam a keď mi niečo nevyjde, hnevám sa na seba a znervózniem. Dnes som však bola počas celého zápasu maximálne koncentrovaná a zachovala som si chladnú hlavu. Bodaj by tomu tak bolo v celom priebehu turnaja. Budem sa snažiť o to, aby sa moje sny stali skutočnosťou, no teraz sa musím sústrediť na najbližší duel," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.

 

Allertová priznala, že Slovenka bola na dvorci lepšia. "Na prvé kolo to bol ťažký žreb. Bol to boj, snažila som sa, ale cítila som, že súperka je lepšia. Šance som mala, no nevyužila som ich, veľa som kazila. Škoda prvého setu, v ktorom som vyrovnala na 5:5, ale potom mi vôbec nevyšla nasledujúca hra na servise. Veľmi rýchlo som ho stratila a to ma veľmi štvalo,“ opísala Allertová pre server idnes.cz kľúčový moment zápasu.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (6-SR) - Denisa Allertová (ČR) 7:5, 6:2

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona