Australian Open: Cibulková pochválila súperku, hoci jej povolila len 2 gemy

NETKY.SK • 22 Január 2015, 10:42 • 2 min
Australian Open: Cibulková pochválila súperku, hoci jej povolila len 2 gemy

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková chytá na Australian Open sympatickú fazónu. Zatiaľ čo v 1. kole prešla vlaňajšia finalistka cez belgickú súperku Kirsten Flipkensovú v troch setoch, v druhom povolila Bulharke Cvetane Pironkovovej iba dve hry. Na víťazstvo 6:2, 6:0 potrebovala 73 minút a 28 víťazných úderov je skvelou vizitkou sústredenej nátlakovej hry.

slovakia

left justify in out

"Nemám si čo vyčítať. S Pironkovovou sme odohrali veľa zápasov a tento bol zrejme najlepší. Súperka hrala v prvom sete veľmi dobre, bola agresívna, išlo jej podanie, ale ja som mala na všetko odpoveď. Bola som aktívna a chodila som si po body. Aj gemy, v ktorých som prehrávala, som dokázala otočiť, lebo som si zachovala chladnú hlavu. Na zápas som nastúpila uvoľnenejšie ako v 1. kole, ktoré som mala náročné," uviedla Cibulková v telefonáte pre slovenské médiá. K čiastočnej zmene taktiky po porade s trénerom Matejom Liptákom povedala: "Zdôrazňoval mi, aby som nehrala šablónovito a súperku nemasírovala údermi len do forhendu, lebo ho v poslednom čase zlepšila. Snažila som sa teda občas ´prestriedať´ aj do bekhendu a ona potom nevedela, kde to má čakať. Myslím si, že táto taktika bola správna." 

 

Na rozdiel od zápasov 1. kola bolo vo štvrtok v Melbourne už oveľa teplejšie a hráčky sa s tým museli vyrovnať. "Som rada, že som nestrávila na kurte veľa času a ukončila zápas v relatívne krátkom čase. Na dvorci mohlo byť možno aj 38°C a je len dobré, že som ušetrila nejaké sily. V prvom sete som si musela zobrať aj extra oddychový čas na vydýchanie. Teplo síce nebolo také pekelné ako pred rokom, ale bolo to dosť cítiť," priznala Cibulková. 

 

V súboji o postup do osemfinále čaká na 25-ročnú slovenskú jednotku Francúzka Alizé Cornetová (19. rebríčku WTA), ktorá si vo štvrtok dala víťazstvom nad Češkou Denisou Allertovou darček k 25. narodeninám. Obe hráčky zatiaľ hrali proti sebe trikrát a Slovenka všetky vyhrala. Zatiaľ naposledy vlani na tvrdom povrchu v Miami 7:6 (6), 6:4. 

 

"Pamätám si proti nej posledný zápas z Miami, je to s ňou vždy ťažké. Má nepríjemný priamy bekhend, z forhendu sa to snaží roztáčať, aby som jej z bekhendu dávala vysoké lopty a celkovo aby sa mi nehralo dobre. Chcem stavať na dobrom výkone z 2. kola, udržať si pokoj na rakete a ísť s dobrým pocitom do ďalšieho zápasu," predznamenala Cibulková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies