Australian Open: Cibulková otočila zápas s Flipkensovou, Slováci stopercentní

NETKY.SK • 20 Január 2015, 06:31 • 2 min
Australian Open: Cibulková otočila zápas s Flipkensovou, Slováci stopercentní

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková úspešne vykročila za obhajobou vlaňajšieho finále na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

V 1. kole si ako nasadená jedenástka poradila so svojou deblovou partnerkou Belgičankou Kirsten Flipkensovou v troch setoch 3:6, 6:3, 6:1.

 

Slovenský tenis tak v singli zaznamenal stopercentný zásah, úvodné prekážky zvládli aj Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová, Martin Kližan a Lukáš Lacko. Cibulková sa v 2. kole na úvodnom podujatí veľkej štvorky stretne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, ktorá vyradila Britku Heather Watsonovú.
      

Slovenskej jednotke nevyšiel úvod zápasu s Flipkensovou, keď v druhom geme stratila vlastný servis a Belgičanka si po potvrdení brejku vybudovala náskok 3:0, ktorý pretavila v zisk setu. Od začiatku druhého dejstva však na dvorci dominovala Cibulková. Zverenka trénera Mateja Liptáka hrala agresívne, kvalitne podávala i returnovala a ničila súperku forhendom. Tretí set bol už úplne v jej réžii. Vzájomnú bilanciu s Flipkensovou tak upravila na 4:2. 
      




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona