Australian Open: Cibulková a Schmiedlová na turnaji končia, postup Rybárikovej

NETKY.SK • 18 Január 2016, 07:22 • 2 min
Australian Open: Cibulková a Schmiedlová na turnaji končia, postup Rybárikovej

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Finalistka z roku 2014 prehrala prvýkrát v kariére s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou 3:6, 4:6. S nasadenou dvadsaťosmičkou mala pred štartom úvodného podujatia veľkej štvorky bilanciu 5:0, v pondelok však nestačila na disponovanú súperku, ktorá hrala agresívne, výborne returnovala a v dôležitých momentoch si dokázala pomôcť kvalitným podaním. 

O osude prvého setu rozhodol Mladenovicovej brejk na 4:2. Údery z rakety Francúzky mali dobrú dĺžku, po druhom podaní Cibulkovej bývalá svetová juniorská jednotka neustále tlačila Slovenku do defenzívy. Na začiatku druhého dejstva Mladenovicová po dvoch brejkoch odskočila slovenskej dvojke na 3:0. Cibulková následne znížila na 2:3, no Francúzka už dotiahla dobre rozohraný zápas do úspešného konca. V desiatom geme premenila po víťaznom forhende pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Stop aj pre Schmiedlovú

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadená dvadsaťsedmíčka prehrala s mladou Ruskou Dariou Kasatkinovou hladko v dvoch setoch 3:6, 3:6.

Proti zverenke slovenského trénera Vladimíra Pláteníka, ktorá sa pripravuje v Trnave, až päťkrát stratila podanie a to sa jej vypomstilo. V druhom dejstve ešte znížila z 0:5 na 3:5, Kasatkinová však v deviatom geme premenila v poradí druhý mečbal. Ruska patrí k veľkým talentom svetového tenisu, na turnaji v novozélandskom Aucklande vyradila bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú.

Pláteník mal z úspešného vstupu Kasatkinovej na Australian Open radosť. "Daria zahrala dnes veľmi zodpovedne a zvládla to hlavne mentálne. Som veľmi rád, že bolo vidno zlepšenie v jej hre. V prípravnom období sme pracovali hlavne na ofenzíve a ukázalo sa, že to bolo veľmi produktívne," povedal pre TASR bývalý kouč Dominiky Cibulkovej.

Schmiedlovej tréner Milan Martinec verí, že skorá rozlúčka s úvodným podujatím veľkej štvorky na jeho zverenke nezanechá negatívne stopy. "Myslím, že to bol dobrý zápas. Škoda, že Kaja pri dôležitých stavoch spravila veľa nevynútených chýb. Nepodržal ju ani servis. Netreba však z toho robiť tragédiu, sezóna je pred nami," povedal pre TASR Martinec. 

Schmiedlovej maximom v Melbourne Parku zostáva 2. kolo z rokov 2014 a 2015. Úvod novej sezóny ju nezastihol v optimálnej forme. V Brisbane skončila slovenská jednotka hneď v 1. kole na rakety Američanky Varvary Lepčenkovej. V Sydney vyradila na úvod Švajčiarku Timeu Bacsinszkú, no potom stroskotala na portorickej kvalifikantke a neskoršej finalistke Monice Puigovej.

Rybáriková odvrátila dva mečbaly

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa po tretí raz za sebou prebojovala do 2. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou po trojsetovej bitke 3:6, 6:3, 7:5. V rozhodujúcom dejstve odvrátila za stavu 4:5 dva mečbaly. Jej ďalšou súperkou bude Američanka Lauren Davisová, ktorá vyradila nasadenú dvadsaťšestku Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú. So 103. hráčkou svetového rebríčka WTA má bilanciu 1:0, v roku 2013 ju zdolala na harde v americkom Memphise. 

Rybárikovej nevyšiel úvod zápasu, keď vo štvrtom geme stratila servis a Wickmayerová si po potvrdení brejku vybudovala v prvom sete rozhodujúci náskok 4:1. Na začiatku druhého dejstva Slovenka odskočila súperke na 3:1. Belgičanka síce bleskovo vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri gemy sa stali korisťou Rybárikovej. V rozhodujúcom dejstve mala slovenská trojka dvakrát brejk k dobru, no Wickmsyerová vždy dokázala kontrovať a za stavu 5:4 sa dosala k dvom mečbalom. Rybáriková ich však odvrátila, následne zobrala súperke podanie a pri vlastnom servise zakončila zápas čistou hrou. Vzájomnú bilanciu s Wickmayerovou tak vyrovnala na 3:3.

Daria Kasatkinová (Rus.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (27-SR) 6:3, 6:3 
Kristina Mladenovicová (28-Fr.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:3, 6:4
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Yanina Wickmayerová (Bel.) 3:6, 6:3, 7:5

 

Ruská tenistka Margarita Gasparjanovová sa postarala o prvé prekvapenie na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajšia finalistka Empire Slovak Open v Trnave vyradila v 1. kole nasadenú sedemnástku Talianku Saru Erraniovú 1:6, 7:5, 6:1.

 

Američanka Serena Williamsová vykročila úspešne za obhajobou titulu. Svetová i nasadená jednotka si na úvod poradila s nebezpečnou Taliankou Camilou Giorgiovou 6:4, 7:5. "Pred zápasom som mala trému a nervy, pretože som už dlho nehrala súťažný duel. Som šťastná, ako som to zvládla, v dôležitých momentoch som si dokázala zachovať chladnú hlavu. Giorgiová bola na úvod turnaja veľmi ťažkou súperkou. Hrá naozaj dobre a má kvalitné údery," povedala Serena Williamsová pre akreditované médiá.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Agnieszka Radwaňska (4-Poľ.) - Christina McHaleová (USA) 6:2, 6:3

Kurumi Narová (Jap.) - Oceane Dodinová (Fr.) 7:6 (2), 6:2,

Lauren Davisová (USA) - Anastasia Pavľučenkovová (26-Rus.) 1:6, 6:3, 6:4

Hsieh Su-Wei (Taiw.) - Jelena Ostapenková (Lot.) 3:6, 7:5, 6:1

Wang Čchiang (Čína) - Sloane Stephensová (24-USA) 6:3, 6:3

Serena Williamsová (1-USA) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:4, 7:5

Maria Sakkariová (Gr.) - Wang Jafan (Čína) 6:4, 1:6, 6:3

Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 7:6 (3), 2:6, 6:1

Margarita Gasparjanovová (Rus.) - Sara Erraniová (17-Tal.) 1:6, 7:5, 6:1

Daria Gavrilovová (Austr.) - Lucie Hradecká (ČR) 7:6 (3), 6:4

Carla Suarezová Navarrová (10-Šp.) - Viktorija Golubicová (Švajč.) 7:5, 6:4

Nicole Gibbsová (USA) - Klára Koukalová (ČR) 6:2, 2:6, 6:1

Petra Kvitová (6-ČR) - Luksika Kumkhumová (Thaj.) 6:3, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona