Australian Open: Britského informátora prepustili na kauciu

NETKY.SK • 23 Január 2014, 13:40 • 2 min
Australian Open: Britského informátora prepustili na kauciu

MELBOURNE - Informátora Daniela Thomasa Dobsona vo štvrtok v austrálskom Melbourne prepustili na kauciu a môže opustiť krajinu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného Brita zadržali 16. januára počas grandslamových tenisových Australian Open pre podozrenie z korupčnej činnosti. Našli uňho elektronické zariadenie, ktorým vysielal informácie o vývoji skóre. Právni zástupcovia poukázali na to, že Dobson takisto ako ďalších päť osôb zhromažďoval štatistické údaje pre firmu Sporting Data Limited bez akýchkoľvek nekalých úmyslov. Sudca Gerard Lethbridge podľa AAP pri rozhodnutí o riešení kauzy na slobode prihliadol na skutočnosť, že obvinený žije so svojim otcom, ktorý je inšpektorom Metropolitan Police. Ak by Dobsonovi preukázali vinu, hrozilo by mu odňatie slobody až na desať rokov. Žalobca Luke Excell upozornil Melbourne Magistrates Court, že Brita predtým vykázali z turnaja na Novom Zélande.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies