Australian Open: Bola to dráma! Rybáriková v súboji s Belgičankou dostala kanára, ale potom nastal fantastický obrat

NETKY.SK • 17 Január 2018, 08:17 • 2 min
Australian Open: Bola to dráma! Rybáriková v súboji s Belgičankou dostala kanára, ale potom nastal fantastický obrat

Melbourne - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V druhom kole si ako nasadená devätnástka poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 6:4, 0:6, 6:2.

slovakia

left justify in out

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v noci na piatok SEČ proti Ukrajinke Kateryne Bondarenkovej, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 2:2. Všetky štyri zápasy sa hrali na harde, naposledy obe hrali proti sebe v roku 2011.

 

Rybáriková s Flipkensovou hrajú veľmi podobným štýlom, často využívajú slajzovaný bekhend a tak diváci od začiatku sledovali technický tenis s množstvom dlhých krosových výmen. Belgičanka sa ujala vedenia 2:0. Rybáriková však bleskovo vyrovnala na 2:2 a v koncovke prvého setu mala navrch.

 

Za stavu 4:4 čistou hrou prelomila podanie súperky a v ďalšom geme premenila po bekhendovom winneri v poradí druhý setbal. V druhom dejstve Belgičanka pridala na agresivite, začala častejšie chodiť na sieť a ovládla dianie na dvorci. Trikrát zobrala Rybárikovej servis a uštedrila jej "kanára".

 

Slovenka následne zamierila do šatne a krátka pauza jej pomohla zmobilizovať sa. V treťom sete hrala ako vymenená a po dvoch brejkoch odskočila Flipkensovej na 5:0. Belgičanka už stačila iba skorigovať na 2:5. V ôsmom geme premenila Rybáriková pri vlastnom servise v poradí tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Flipkensovou na 4:2. V Melbourne má už istú prémiu 142.500 austrálskych dolárov pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

 

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (19-SR) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 0:6, 6:2

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona