Australian Open: Azarenková v šlágri v 2. kola vyradila Wozniacku

NETKY.SK • 22 Január 2015, 13:36 • 2 min
Australian Open: Azarenková v šlágri v 2. kola vyradila Wozniacku

MELBOURNE - Bieloruská tenisová rekonvalescentka Viktoria Azarenková sa definitívne znova prihlásila o slovo.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom šlágri 2. kola dvojhry žien na melbournských grandslamových Australian Open prekonala inú bývalú jednotku renkingu WTA, Dánku Caroline Wozniacku nasadenú ako ôsmu, za 98 minút 6:4, 6:2 a krátko si zatancovala na kurte. 

 

Azarenková mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 31:28, tradične striedmejšie hrajúca severanka 18:20. Postupujúca zvládla 21 z 26 zákrokov pri sieti, zdolaná 16 z 18. 

 

"Myslím si, že to bol veľmi kvalitný zápas. Vždy sú veci, ktoré sa dajú zlepšiť, ale registrujem úžasný progres," tlmočilo vyjadrenie Azarenkovej twitterové konto podujatia. 

 

"Súperka dnes zahrala lepšie ako ja, klobúk dolu. Tvrdo zapracujem a dúfam, že to pre mňa ešte bude dobrý rok," citoval Wozniacku z tlačovej besedy web turnaja. 

 

Tenisová asociácia žien (WTA) oznámila, že to bolo prvé grandslamové 2. kolo s dvoma jednotkami proti sebe od AO 2008, na ktorých neskoršia šampiónka Maria Šarapovová z Ruska hrala s Američankou Lindsey Davenportovou. 

 

"Caroline mala vynikajúci záver predchádzajúcej sezóny. Vedela som, že dnes musím vystupňovať môj výkon a využívať šance. Ona je totiž v stave predvádzať na kurte v podstate všetko, čo si zaumieni. Nič nedaruje zadarmo. Núti súperky k chybám a pokusom o ešte veľkolepejšie údery. Keď čelíte niekomu, kto je natoľko dobrý, potrebujete zdvihnúť vlastnú úroveň," upozornila Azarenková, ktorá v Melbourne Parku uspela v 20 z ostatných 21 zápasov. Minulý rok nestačila vo štvrťfinále na Poľku Agnieszku Radwanskú. 

 

Dvadsaťpäťročná miestna šampiónka zo sezón 2012 a 2013 Azarenková figuruje po vlaňajších rôznych zdravotných ťažkostiach na 44. pozícii v hodnotení. Nenasadená na Majors je premiérovo od newyorských US Open 2007. Medzi najlepšími 32 bude čeliť 28-ročnej Češke Barbore Záhlavovej-Strýcovej (23.), nad ktorou vedie 3:0, vlani ju práve na AO prekonala v 2. kole 6:1, 6:4. Na osemfinále teoreticky prichádza do úvahy súboj zverenkyne Samuela Sumyka s Dominikou Cibulkovou. 

 

Rodáčka z Minska Azarenková vyrovnala v štatistike proti o rok mladšej Wozniackej (8.) na 4:4. Nadviazala na triumf 6:3, 7:6 (5), ktorý dosiahla predvlani v auguste v americkom Cincinnati. Dánka je dvojnásobnou finalistkou US Open (2009, 2014). Na južnej pologuli zostáva jej maximom semifinále ročníka 2011, v ktorom prehrala s Číňankou Na Li z mečbalu. Wozniacka prvý raz v kariére nepostúpila v Melbourne aspoň do 3. kola. Predtým sa jej to podarilo vo všetkých siedmich prípadoch. 

 

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Viktoria Azarenková (Biel.) - Caroline Wozniacka (Dán.-8) 6:4, 6:2 za 98 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies