Australian Open: Azarenková cez Stephensovú do štvrťfinále

NETKY.SK • 20 Január 2014, 08:43 • 2 min
Australian Open: Azarenková cez Stephensovú do štvrťfinále

MELBOURNE - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková postúpila už do štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne. Obhajkyňa prvenstva spred roka v osemfinálovom 4. kole zvíťazila nad Američankou Sloane Stephensovou za 91 minút 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

V Rod Laver Arene pri vyrovnanej bilancii víťazných úderov 20:20 premenila 3 zo 14 brejkbalov a zvládla 13 zo 17 zákrokov pri sieti. Popri troch esách urobila sedem dvojchýb. Azarenková zdolala Stephensovú v Melbourne aj pred rokom. Vtedy to bolo v semifinálovejj fáze turnaja. "Som rada, že mám za sebou ďalší dôležitý zápas. Maria Šarapovová dnes prehrala, ale neznamená to, že mám bližšie k celkovému víťazstvu. Hráčka, ktorá ju zdolala (Cibulková - pozn. SITA), musí mať svoju kvalitu. Mám ďaleko od toho, aby som niekoho na takomto turnaji podcenila. Idem od zápasu k zápasu a chcem, aby mi pohoda vydržala čo najdlhšie," povedala 24-ročná Azarenková v prvom interview pre Eurosport. 

Dvojka svetového rebríčka WTA Azarenková sa usiluje zavŕšiť čistý hetrik celkových triumfov na tomto podujatí. Vo štvrťfinále ju vyzve víťazka neskoršieho duelu Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.). 

Zatiaľ poslednou hráčkou, ktorá sa na južnej pologuli radovala trikrát bez prerušenia, je od roku 1999 Švajčiarka Martina Hingisová. Celkovo na grandslamových turnajoch to naposledy bola Belgičanka Justine Heninová v sezóne 2007 na Roland Garros v Paríži. 

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále): 
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Sloane Stephensová (USA-13) 6:3, 6:2 za 91 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies