Australian: Federer postúpil deviatykrát za sebou do semifinále

NETKY.SK • 24 Január 2012, 09:58 • 2 min
Australian: Federer postúpil deviatykrát za sebou do semifinále

Australian: Federer postúpil deviatykrát za sebou do semifinále

slovakia

left justify in out

img

 Švajčiarsky tenista Roger Federer sa deviatykrát za sebou prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Štvornásobný šampión z Melbourne si vo štvrťfinále v jubilejnom 1000. zápase v kariére ako nasadená trojka poradil s jedenástkou "pavúka" Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom v troch setoch 6:4, 6:3 a 6:2.
      Federer rovnako ako v osemfinále proti Austrálčanovi Bernardovi Tomičovi ťažil zo skvelého prvého podania a na rozdiel od del Potra dokázal v kľúčových momentoch zápasu využiť brejkbaly. V semifinále sa grandslamový rekordér stretne s víťazom súboja medzi jeho veľkým rivalom druhým nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom a Čechom Tomášom Berdychom.
      Federer po postupe medzi elitné kvarteto žiaril spokojnosťou. "Som veľmi šťastný, že sa mi v Melbourne opäť podarilo prebojovať do semifinále. Diváci dnes videli veľmi kvalitný zápas s množstvom krásnych výmen. Del Potro je výborným hráčom a som rád, že po sérii zranení je opäť v absolútnej špičke. Slnko nám dnes trochu sťažovalo situáciu, no zvládol som to. Už sa teším sa semifinále. Melbournské zápasy, ktoré sú súčasťou večerného programu, majú vždy skvelú atmosféru. Nadala i Berdycha dobre poznám, veď proti Rafovi som odohral dvadsať zápasov a proti Tomášovi desať," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.
      
      muži - dvojhra - štvrťfinále:
      Roger Federer (3-Švajč.) - Juan Martin del Potro (11-Arg.) 6:4, 6:3, 6:2

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies