Austrália vyšle na Ukrajinu dodatočných 100 policajtov

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 10:43 • 2 min
Austrália vyšle na Ukrajinu dodatočných 100 policajtov

SYDNEY - Austrália vyšle dodatočných 100 policajtov a niekoľko vojakov, ktorí pomôžu medzinárodným bezpečnostným silám pod vedením Holandska zaistiť miesto pádu malajzijského lietadla na Ukrajine. Oznámil to dnes austrálsky premiér Tony Abbott.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Austrálskej federálnej polície - niektorí ozbrojení - sa pripoja ku skupine 90 svojich kolegov, ktorí v Londýne čakajú na rozhodnutie ukrajinského parlamentu o misii. "Ide o humanitárnu misiu s jasnou a jednoduchou úlohou," konštatoval Abbott. Očakáva, že operácia na Ukrajine potrvá niekoľko týždňov. Podľa agentúry Reuters Abbott v utorok vyhlásil, že proruskí separatisti, ktorí kontrolujú miesto pádu lietadla, manipulujú s dôkazmi. Zdôraznil, že zahraničné policajné a vojenské sily musia zabezpečiť, aby sa takéto činy neopakovali.

      

Na palube boeingu, ktorý bol zostrelený na Ukrajine minulý týždeň, bolo 298 ľudí, z toho 28 Austrálčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona