Austrália potvrdila, že vracia do Vietnamu ľudí pokúšajúcich sa získať azyl

NETKY.SK • 6 August 2015, 09:44 • 2 min
Austrália potvrdila, že vracia do Vietnamu ľudí pokúšajúcich sa získať azyl

SYDNEY - Austrália vrátila do Vietnamu 46 ľudí pokúšajúcich sa získať azyl. Potvrdil to dnes minister pre prisťahovalectvo Peter Dutton.

slovakia

left justify in out

Čln s Vietnamcami zachytilo minulý mesiac plavidlo austrálskych námorných síl 150 kilometrov od severozápadného pobrežia krajiny, informovala stanica ABC.

 

Vláda sa počas operácie odmietla vyjadriť k osudu ľudí na člne, ale Dutton na dnešnej tlačovej konferencii oznámil, že ich poslali naspäť.

 

"Nedávna akcia sa týkala 46 ľudí, ktorí pochádzali z Vietnamu. Vyrokovali sme ich návrat do Vietnamu," vysvetlil minister, ktorého citovala tlačová agentúra DPA. "Spolupracovali sme s vietnamskou vládou na princípe dvojstrannosti," dodal.

 

"Čln, na ktorom sa priplavili, sme zastavili a situáciu sme vyriešili," dodal.

 

Dutton ďalej povedal, že akcia ukázala, že politika vlády vracať člny zaberá.

 

"Uplatňujeme veľmi jasnú politiku - teda takú, že ľudia, ktorí sa snažia prísť do našej krajiny na člnoch ilegálne, sa v našej krajine neusadia," vyhlásil.

 

Dutton informoval, že operácia Zvrchované hranice zastavila za posledných 18 mesiacov už 20 člnov so 633 ľuďmi, ktorí sa pokúšali dostať do Austrálie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies