Australia Open: Naše priateľstvo s Vikou neexistuje, hovorí Stephensová

NETKY.SK • 19 Január 2014, 14:19 • 2 min
Australia Open: Naše priateľstvo s Vikou neexistuje, hovorí Stephensová

MELBOURNE - Viktoria Azarenková a Sloane Stephensová po roku v Melbourne opäť nastúpia proti sebe.

slovakia

left justify in out

Minuloročné semifinále dvojhry žien na tenisovom Australian Open proti Viktorii Azarenkovej je zabudnuté, ale zlý pocit zrejme pretrváva. Takto by sa dalo charakterizovať vnútorné rozpoloženie americkej tenistky Sloane Stephensovej, ktorá sa po roku opäť postaví proti svetovej dvojke z Bieloruska. Tentoraz už v osemfinálovej fáze tohto úvodného grandslamového turnaja sezóny.

Vo vypätej koncovke vlaňajšieho semifinále v Melbourne si Azarenková po piatich nepremenených mečbaloch zjavne frustrovaná vzala prestávku na ošetrenie, ktorá trvala 10 minút. Stephensová za ten čas "vychladla" a namiesto vyrovnania na 5:5 prehrala set 4:6 a do finále postúpila jej súperka. Či bolo pre Azarenkovú naozaj nevyhnutné ošetrenie, zostalo nezodpovedanou otázkou. 

"Odvtedy uplynul rok a ja si na to už takmer nepamätám. Teraz máme obe pred sebou nový zápas, na ktorý sa veľmi teším. Nech už príde pondelok," vravela Stephensová. Stále iba 20-ročná Američanka tmavej pleti na konkrétnu otázku médií odpovedala, že kamarátstvo medzi ňou a Azarenkovou neexistuje, hoci žijú obe v Los Angeles a majú aj rovnakého agenta. "Nikdy som ju v L. A. nevidela, som si tým istá. Priateľstvo mimo dvorca teda pre nás dve s Vikou neexistuje," vysvetlila Stephensová. 

Aj Azarenková dostala pred vzájomným súbojom so Stephensovou otázky od médií. Jedna z nich znela, či si vzala ponaučenie z minuloročného takmer incidentu v koncovke semifinálového zápasu. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Minska odpovedala, že sa nemá z čoho poučiť. "Pre mňa podstatný záver je len taký, že som sa naučila druhý raz vyhrať grandslamový turnaj," uviedla Azarenková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies