Australia open: fantastický obrat Nišikoriho zdolal v maratónskom zápase

NETKY.SK • 21 Január 2019, 14:56 • 2 min
Australia open: fantastický obrat Nišikoriho zdolal v maratónskom zápase

Melbourne - Japonský tenista Kei Nišikori postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Ôsmy nasadený hráč zvíťazil v pondelok nad 23. nasadeným Pablom Carrenom Bustom zo Španielska po päťsetovej bitke 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4, 7:6 (8). Maratónsky duel trval päť hodín a päť minút.

slovakia

left justify in out

Piaty set sa dostal až do supertajbreku, Japonec v ňom prehrával už 5:8, no päťbodovou sériou ho nakoniec dotiahol do víťazného konca 10:8. Pre Nišikoriho to bol už tretí päťsetový zápas na turnaji, pričom druhýkrát odvrátil manko dvoch setov. Vo štvrťfinále sa stretne s lepším z dvojice Novak Djokovič a Daniil Medvedev.

 

Kanadský tenista Miloš Raonič postúpil do štvrťfinále, keď ako nasadená šestnástka vyradil štvorku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva 6:1, 6:1, 7:6 (5).

 

"Hral som neuveriteľne. Som hrdý na to, čo som predvádzal na kurte. V prvých dvoch setoch mi vyšlo prakticky všetko, na čo som siahol. Počas celého zápasu som hral konštantne dobre, bez výkyvov. Za stavu 5:4 v treťom sete som pri podaní Zvereva nevyužil mečbaly, no nedeprimovalo ma to. Sústredil som sa na svoj servis a tajbrejk som zvládol na jednotku," povedal pre akreditované médiá Raonič, ktorý by mal byť začiatkom februára lídrom kanadského tímu v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára proti Slovensku na antuke v bratislavskom NTC.

 

Rodákovi z čiernohorskej Podgorice pri pohľade na žreb tohtoročného Australian Open nebolo príliš do spevu. Hneď v úvodnom kole musel čeliť domácemu Nickovi Kyrgiosovi. "Nebola to žiadna sranda nastúpiť na úvod proti Nickovi a v 2. kole proti Stanovi Wawrinkovi - šampiónovi z Melbourne z roku 2014. Boli to výzvy, popasoval som sa však s nimi veľmi dobre. Cítim, že na úvodnom grandslame sezóny predvádzam veľmi dobrý tenis. Som lepší hráč ako v minulosti, dokážem lepšie reagovať na rôzne situácie," dodal wimbledonský finalista z roku 2016, ktorý vo štvrťfinále nastúpi proti Francúzovi Lucasovi Pouilleovi.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

 

Lucas Pouille (28-Fr.) - Borna Čorič (11-Chor.) 6:7 (4), 6:4, 7:5, 7:6 (2),

Miloš Raonič (16-Kan.) - Alexander Zverev (4-Nem.) 6:1, 6:1, 7:6 (5),

Kei Nišikori (8-Jap.) - Pablo Carreno Busta (23-Šp.) 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4, 7:6 (8)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies