Austrália obmedzila stretnutia na verejnosti na najviac dvoch ľudí

NETKY.SK • 29 Marec 2020, 14:45 • 2 min
Austrália obmedzila stretnutia na verejnosti na najviac dvoch ľudí

CANBERRA - V Austrálii sa budú môcť na verejnosti stretávať najviac dvaja ľudia naraz, oznámil v nedeľu v rámci sprísnenia opatrení proti šíreniu nového koronavírusu premiér Scott Morrison.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nové opatrenia v krajine

Dosiaľ v krajine platil zákaz zhromažďovania viac ako desiatich ľudí. Nové obmedzenie sa netýka členov rodiny, vzdelávania ani zamestnania, informovala agentúra DPA.

 

"Členovia vašej domácnosti môže byť spolu vnútri vášho domova i mimo vášho domova, ale mimo vašej domácnosti môžete byť len s jednou inou osobou," povedal Morrison novinárom v Canberre. 

 

Od pondelka budú okrem toho uzavreté verejné detské ihriská a vonkajšie športoviská.

 

img

 

Vláda podľa Morrisona jednotlivcom "dôrazne odporúča", aby zostali doma okrem prípadov, keď potrebujú nakúpiť základné potreby, vyhľadať zdravotnú starostlivosť alebo pomôcť iným, cvičiť, pracovať a vzdelávať sa, ak tak nemôžu robiť z domu.

 

Morrison dodal, že "ľudia vo veku 70 a viac rokov by mali zostať doma a v maximálnej možnej miere sa izolovať na svoju vlastnú ochranu". Zdôraznil, že to nie je nariadenie, ale "dôrazné odporúčanie".

 

Obmedzenia týkajúce sa pohrebov a svadieb zostávajú v platnosti - na svadbe môže byť najviac päť a na pohrebe desať ľudí.

 

img

 

Obmedzenie sociálnych kontaktov

Austrálska vláda už zaviedla ďalšie opatrenia zamerané na obmedzenie sociálnych kontaktov, izoláciu alebo karanténu. Ľuďom, ktorí nariadenia porušia, hrozia na mieste pokuty najmenej 1000 austrálskych dolárov (550 eur). 

 

Morrison tiež oznámil, že štáty a teritóriá Austrálie zavedú šesťmesačné moratórium na nútené vysťahovania osôb v dôsledku finančných ťažkostí, ak nebudú môcť pre koronavírusovú krízu platiť nájomné.

 

V Austrálii evidovali zdravotnícke orgány k nedeľňajšiemu večeru (miestneho času) takmer 4000 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom a 16 úmrtí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies