Austrália neprijme 500 utečencov z dôvodu ochrany bezpečnosti krajiny

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:48 • 2 min
Austrália neprijme 500 utečencov z dôvodu ochrany bezpečnosti krajiny

CANBERRA - Austrálska vláda z bezpečnostných dôvodov odmietla 500 sýrskych utečencov počas vyše roka preverovania osôb, ktoré sú podľa nej vhodné na presídlenie z utečeneckých táborov na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Minister pre prisťahovalectvo a ochranu hraníc Peter Dutton dnes povedal, že stredajší teroristický útok v blízkosti britského parlamentu, ktorý si vyžiadal štyri obete, ukázal, že Austrália má právo byť opatrná v tom, koho prijme.

 

"Tragické udalosti v Londýne a inde ukazujú, že prístup vlády bol rozumný. Niektorých ľudí sme vylúčili z dôvodov národnej bezpečnosti a iných, z ktorých máme obavy, sme do našej krajiny nevpustili a nikdy nevpustíme," povedal Dutton.

 

Austrálska vláda v septembri 2015 oznámila, že čo najrýchlejšie presídli 12.000 utečencov zo Sýrie a Iraku. Dnes uviedla, že všetci dostali víza a vyše 10.000 z nich už pricestovalo do Austrálie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona