Austrália má prvú obeť rozsiahlych lesných požiarov

NETKY.SK • 17 Január 2014, 08:49 • 2 min
Austrália má prvú obeť rozsiahlych lesných požiarov

CANBERRA - Najmenej jeden človek prišiel o život na juhu Austrálie, kde uprostred vlny horúčav, ktorá kontinent zasiahla, nekontrolovane horí niekoľko desiatok lesných požiarov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V štáte Victoria horí 68 požiarov a ďalších 16 sa rozhorelo v susednom štáte Južná Austrália. Oba štáty už niekoľko dní sužujú horúčavy presahujúce 40 stupňov Celzia, pričom riziko šírenia požiarov zvyšuje vietor, ktorý dnes začal naberať na sile.

Policajný prezident štátu Victoria potvrdil, že v meste Roses Gap, ležiacom severovýchodne od Melbourne, prišiel o život jeden človek. Dodal, že k smrť miestneho obyvateľa "súvisí s požiarmi", ale odmietol o prípade uviesť akékoľvek podrobnosti. Podľa slov policajho prezidenta až 12 zo všetkých požiarov, ktoré horia vo Victorii - druhom najľudnatejšom štáte Austrálie - bolo založených úmyselne a ich vznik je predmetom vyšetrovania.

Veľkomesto Melbourne zaznamenalo najdlhší sled dní s maximálnou teplotou presahujúcou 40 stupňov Celzia od roku 1908. Z dôvodu preťaženia zdravotníkov úrady vyzvali obyvateľstvo, aby nahlasovalo len skutočne vážne zdravotné stavy súvisiace s horúčavami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona