Austrália hodlá v máji ukončiť pátranie po nezvestnom lete MH370

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 09:09 • 2 min
Austrália hodlá v máji ukončiť pátranie po nezvestnom lete MH370

CANBERRA - Pátranie po nezvestnom lete MH370 spoločnosti Malaysia Airlines nemôže trvať večne a čoskoro môže byť ukončené, uviedol dnes austrálsky vicepremiér Warren Truss. Citovala ho agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Medzi Austráliou, Čínou a Malajziou sa už vedú rozhovory o takomto kroku, ktorý by sa mohol realizovať už o niekoľko týždňov. Po Boeingu-777 s 239 osobami na palube, ktorý zmizol vlani ôsmeho marca, sa dosiaľ nenašla nijaká stopa.

 

Prečesávanie úseku morského dna s rozlohou zhruba 60.000 kilometrov štvorcových, nachádzajúceho sa 1600 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth, sa pravdepodobne ukončí v máji. Experti sa domnievajú, že ide o najpravdepodobnejšiu lokalitu havárie.

 

"Pre mnohých pozostalých to nebude zadosťučinením, ak nebudú mať aspoň určité informácie, kde vrak lietadla spočíva, alebo ak nedôjde k vyzdvihnutiu tiel. V pátraní však nemôžeme pokračovať navždy, ale chceme spraviť všetko, čo je rozumné," uviedol Truss.

 

Let MH370 sa stratil z radarov krátko po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur, pričom smeroval do Pekingu. Podľa vyšetrovateľov lietadlo predtým, ako sa zrútilo do Indického oceánu, letelo tisícky kilometrov mimo svojho kurzu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies