Austrália chce zbavovať občianstva teroristov s dvojitou štátnou príslušnosťou

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 10:13 • 2 min
Austrália chce zbavovať občianstva teroristov s dvojitou štátnou príslušnosťou

CANBERRA - Austrálska vláda dnes oznámila, že bude odoberať občianstvo osobám zapojeným do teroristickej činnosti, ktoré sú zároveň občanmi niektorého iného štátu.

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa bude týkať ľudí zapojených do teroristických aktivít, členov zakázaných organizácií alebo osôb usvedčených z trestných činov súvisiacich s terorizmom.

 

"Budú existovať veľmi prísne tresty v prípade osôb zapojených do teroristickej činnosti, ktoré sú dvojitými občanmi," povedal dnes novinárom austrálsky minister pre imigráciu Peter Dutton.

 

Austrália, ktorá je verným spojencom USA v boji proti islamským militantom v Iraku a Sýrii, sa obáva útokov zo strany extrémistov domáceho pôvodu. Miestne úrady evidujú takmer 200 takýchto osôb a tiež zhruba 100 ľudí, ktorí bojujú na strane radikálnych islamistických skupín v Sýrii. Austrálska tajná služba v súčasnosti prioritne vyšetruje 400 prípadov potenciálnych bezpečnostných hrozieb.

 

S podobnými plánmi na odoberanie občianstva osobám usvedčeným z terorizmu prišiel aj francúzsky prezident Francois Hollande v reakcii na novembrové útoky v Paríži. Koncom marca však oznámil, že vzhľadom na nedostatok politického konsenzu v danej otázke sa tohto zámeru vzdáva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies