Austrália čelí hrozbám terorizmu, počet občanov neuznávajúcich autoritu úradov výrazne vzrástol

NETKY.SK • 30 November 2015, 12:31 • 2 min
Austrália čelí hrozbám terorizmu,  počet občanov neuznávajúcich autoritu úradov výrazne vzrástol

SYDNEY - Protivládni aktivisti neuznávajúci autoritu úradov predstavujú stále väčšiu hrozbu pre bezpečnosť Austrálie. S odvolaním sa na austrálsku políciu o tom dnes informovali tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Iba v štáte Nový Južný Wales v juhovýchodnej časti Austrálie je aktívnych až 300 takzvaných samozvaných "suverénnych občanov", píše sa v správe austrálskeho policajného oddelenia boja proti terorizmu. Podľa tohto dokumentu dochádza tiež čoraz častejšie k stretom medzi týmito občanmi a príslušníkmi polície. Daný pojem sa podľa informácií agentúry DPA vzťahuje na jednotlivcov, ktorí odmietajú akceptovať austrálske úrady či tamojšiu vládu a samých seba považujú za osoby nachádzajúce sa mimo pôsobnosti zákonov Austrálie.


Počet takto zmýšľajúcich extrémistov sa v uplynulých rokoch strojnásobil, takže by sa "mali považovať za potenciálnu teroristickú hrozbu", uvádza sa v správe, z ktorej citovala tamojšia spravodajská stanica takže. Medzi taktiky takto označovaných aktivistov patrí okrem iného odmietanie platiť pokuty či dane, ale aj útoky na šerifov a policajtov poverených konfiškáciou majetku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona