Austrália bude odoberať občianstvo džihádistom narodeným v krajine

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 15:52 • 2 min
Austrália bude odoberať občianstvo džihádistom narodeným v krajine

CANBERRA - Austrálske úrady plánujú zbaviť občianstva deti prisťahovalcov narodené v Austrálii, ktoré sa stali bojovníkmi extrémistickej skupiny Islamský štát (IS). Ide o opatrenie v rámci zásahu proti domácim džihádistom, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Austrálsky minister pre prisťahovalectvo a ochranu hraníc Peter Dutton pre sydneyskú rozhlasovú stanicu 2GB dnes potvrdil, že vláda pripravuje novelizáciu zákona o občianstve tak, aby bol boj v radoch IS v Sýrii a Iraku dôvodom na odňatie občianstva.

 

Vláda podľa Duttona plánuje prijať britský právny model, na základe ktoré anuluje občianstvo extrémistom, ktorí sa narodili v Austrálii buď dvojici prisťahovalcov, alebo jednému imigrantovi, a následne ich nechá prijať občianstvo v krajine pôvodu ich rodičov či rodiča.

 

Na základe aktuálne platnej legislatívy môže Austrália odobrať občianstvo iba z dôvodu podvodu pri podávaní žiadosti o občianstvo alebo vtedy, ak sa austrálsky občan začlení do ozbrojených zložiek inej krajiny s cieľom bojovať proti Austrálii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies