Austrália bojuje proti plastovým taškám

NETKY.SK • 10 December 2018, 17:45 • 2 min
Austrália bojuje proti plastovým taškám

AUSTRÁLIA - Jednorázové plasty znečisťujú našu planétu. Austrália sa snaží o revolučný krok, no ani to sa nezaobišlo bez sebemenších problémov.

slovakia

left justify in out

Nejde tu síce o prime nariadenie vlády, ale o rozhodnutie dvoch najväčších reťazcov Coles a Woolworths. Rozhodli sa totiž, že jednorázové plastové tašky nahradia takými, ktoré by sa dali použiť opakovane. Za necelé 3 mesiace sa im tak podarilo zredukovať používanie plastov o zhruba 80%.

 

img

 

Aj keď výsledky vravia samy za seba, zmena nemala jednoduchý priebeh. Konkrétne obchodný reťazec Coles sa pri zavádzaní nových druhov tašiek stretol s nespokojnosťou širokej väčšiny obyvateľstva. 

 

U nás v Európe sa podobných zmien máme dočkať do roku 2021. Napriek tomu je na svete stále veľa krajín vyrábajúcich množstvo jednorázových plastov. Na prvom mieste je Čína, nasledovaná Indonéziou ale aj napr´klad Thajskom. 

Austrália by však mohla predstavovať začiatok tzv. domino efektu pre celý zvyšok sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies