Austrálčania varovali neposlušného Tomica a Kyrgiosa, že Rio nemajú isté

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 16:23 • 2 min
Austrálčania varovali neposlušného Tomica a Kyrgiosa, že Rio nemajú isté

SYDNEY - Austrálski tenisti Nick Kyrgios a Bernard Tomic na 20. a 22. mieste vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre majú právo štartu na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro renkingovo isté, ale napokon môžu pod piatimi kruhmi v Južnej Amerike chýbať, ak sa neumravnia.

slovakia

left justify in out

"Všetci športovci sú teraz pod mikroskopom. Máme zopár takých, ktorých sledujeme ešte bedlivejšie, a oni patria medzi tie mená," zdvihla po sobotňajšom výročnom valnom zhromaždení národného olympijského výboru (AOC) varovný prst šéfka výpravy z krajiny protinožcov Kitty Chillerová podľa AAP.

 

Funkcionárka označila minulotýždňové Tomicovo správanie na turnaji v Madride za otrasné a znevažujúce hodnoty tímu. Austrálčan v súboji s Talianom Fabiom Fogninim proti mečbalu zámerne returnoval rúčkou rakety a neskôr vyhlásil, že rozruch, ktorý tým vzbudil, je mu ukradnutý, lebo by taký bol každému s hodnotou 10 miliónov dolárov vo veku 23 rokov.

Kyrgios sa bežne dostáva do konfliktov s rozhodcami, súpermi či divákmi, v čerstvej pamäti je jeho vlaňajšie montrealské verejné extempore týkajúce sa Švajčiara Stana Wawrinku a jeho intímneho života.

 

"Je zodpovednosťou národnej asociácie Tennis Australia posúdiť, či považuje za vhodné nominovať jednotlivých hráčov s prihliadnutím na všetky aspekty. Keď sa to stane, pozrieme sa na to aj my a budeme hodnotiť i správanie," upozornila Chillerová na to, že AOC bude mať posledné slovo pri schvaľovaní, a konkrétnejšie dodala: "K udalostiam z ostatných dní môžem povedať iba toľko, že to nebolo správanie, ktoré vyžadujem od členov tímu pri mojej zodpovednosti za vystupovanie austrálskych športovcov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona