Austrálčania sa búria proti nočným pretekom

NETKY.SK • 21 November 2014, 11:35 • 2 min
Austrálčania sa búria proti nočným pretekom

SYDNEY - Plány organizátorov olympijských hier 2016 posunúť začiatok finálových blokov plaveckých súťaží až na desiatu hodinu večer miestneho času narazili na ostrý austrálsky odpor.

slovakia

left justify in out

Harmonogram pretekov ešte nie je kompletný, ale na verejnosť prenikli správy o snahe Brazílčanov vyjsť v ústrety americkým vysielacím spoločnostiam. Podľa vplyvného prezidenta Austrálskeho olympijského výboru (AOC) Johna Coatesa je takýto krok neopodstatnený. Plavci by v takom prípade končili až okolo polnoci brazílskeho času. "Celú záležitosť určite preberieme s Medzinárodnou plaveckou federáciou a s Medzinárodným olympijským výborom. Považujeme za absurdné žiadať od športovcov, aby súťažili v nočných hodinách," uviedol viceprezident MOV Coates, ktorý je tiež členom koordinačnej komisie pre OH 2016.

 

Netradičné termíny čakajú v Riu de Janeiro aj na atlétov. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) už oznámila, že počíta s inými ako večernými časmi finále trinástich disciplín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies