Austrálčania na OH s príručkou o slušnom správaní

NETKY.SK • 19 November 2013, 10:30 • 2 min
Austrálčania na OH s príručkou o slušnom správaní

SYDNEY - Austrálsky olympijský výbor (AOC) nebude športovcom zakazovať konzumáciu alkoholu na olympijských hrách, ale nemieni tolerovať neprístojné správanie.

slovakia

left justify in out

Čo všetko k nemu nepatrí, sa členovia tímu dozvedia z príručky zaslanej federáciám všetkých olympijských športov. "Pravidlá sme zaviedli s cieľom zabezpečiť, aby sa austrálski olympionici sústredili na čo najlepšiu reprezentáciu krajiny," povedal prezident AOC John Coates. Etiketa je však najmä výsledkom aféry z olympijských hier 2012 v Londýne, kde sa niektorí austrálski plavci odviazali natoľko, že sa to negatívne prejavilo aj na ich výkonoch. Príručka pripúšťa zodpovedné užívanie alkoholických nápojov za podmienky, že konzument bude brať ohľad na svojich kolegov a nebude sa správať tak, aby ich vyrušoval či inak znehodnotil ich výkon. V opačnom prípade ho vyhostia z olympijskej dediny.

Medzi nežiaduce prejavy správania patria napríklad "hádky, agresivita, vulgárny slovník, obťažovanie, vzbudzovanie nadmernej pozornosti či hlučné rozhovory". 

"Austrálsky olympijský výbor sa zaväzuje utvoriť olympijskému tímu také podmienky, ktoré jeho členov motivujú k špičkovým výkonom a k slušnému správaniu," dodal Coates. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies