Austrálčania chcú dostať kilometrový koláč do Guinnessovej knihy rekordov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 12:25 • 2 min
Austrálčania chcú dostať kilometrový koláč do Guinnessovej knihy rekordov

SYDNEY - Austrálske mesto Adelaide sa pokúsilo o zápis do Guinnessovej knihy rekordov upečením najdlhšieho koláča na svete, ktorý meral po rozložení vyše jedného kilometra. Informácie priniesla dnes televízia ABC.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA organizátori pokusu o rekord rozložili piškótový koláč "lamington" nakrájaný na 20.000 kociek v budove miestneho konferenčného centra pri príležitosti otvorenia nového krídla komplexu.

 

Tradičný koláč obalený v čokoláde s kokosovou posýpkou nakrájali Austrálčania na kocky. Následne ho poukladali do radu, ktorý bol dlhý vyše 1073 metrov, čím jasne predstihol aktuálneho šampióna z Británie s dĺžkou 885 metrov.

 

Vyrobiť giganticky dlhý koláč trvalo austrálskym organizátorom 600 hodín a na pečení sa podieľalo 150 ľudí, ktorí pri výrobe spotrebovali 400 kilogramov múky, 330 kilogramov mliečnej čokolády, 4560 vajec, 550 kilogramov sušeného kokosu a päť litrov vanilkového extraktu.

 

Pokus mesta Adelaide o zápis kilometrového koláča do Guinnessovej knihy rekordov musí ešte posúdiť odborná komisia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies