Austrálčan zabehol polmaratón v teplovzdušnom balóne

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 05:31 • 2 min
Austrálčan zabehol polmaratón v teplovzdušnom balóne

Austrálčan zabehol polmaratón v teplovzdušnom balóne

slovakia

left justify in out

img

Austrálčan Rob Ginnivan zabehol v teplovzdušnom balóne polmaratón. Vyše 21 kilometrov v oblakoch zvládol za dve hodiny a 18 minút, čo je asi dvakrát toľko, koľko by mu to trvalo na súši. Keďže išlo o mimoriadne stiesnený priestor, do koša pod balónom umiestnil bežecký pás. Ginnivan letel ponad hlavné mesto Austrálie Canberru.

Beh v oblakoch, ku ktorému sa Austrálčan odhodlal len deň pred dovŕšením 47. narodenín, bol poslednou časťou jeho netradičnej snahy, v rámci ktorej bežal aj na zemi a na vode. Vlani Ginnivan zabehol klasický maratón v Maroku a na palube lode dokonca úspešne zvládol ultramaratón, ktorého dĺžka je viac ako tradičných 42,195 kilometra. Ginnivan si netradičný cieľ vytýčil po tom, ako mu na ochorenia srdca zomreli obaja starí otcovia. Behmi na pevnine, mori a vo vzduchu chcel propagovať zdravý životný štýl a vyzbierať 100-tisíc dolárov pre miestnu Nadáciu srdca.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona